Şehzadebaşı Parkı'nda Güneydoğu'daki olaylar protesto edildi

Şehzadebaşı Parkı'nda Güneydoğu'daki olaylar protesto edildi

Barış İçin Kadın Girişimi, Güneydoğu'da yaşanan olayları protesto etmek için Saraçhane Parkı'nda toplandı. Oturma eylemi ve basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sur, Dargeçit, Nusaybin, Silopi ve Cizre ilçelerindeki olaylar, bir grup tarafından Fatih Saraçhane Parkı'nda oturma eylemi ile protesto edildi. Grup adına yapılan basın açıklaması Nebiye Arı tarafından okundu. Arı, her yanda kol gezen ölümü hiçbir şey yapamadan seyretmeye tahammülleri olmadığını belirterek, "Nerede, ne zaman, nasıl bizi bulacak diye beklemeye de tahammülümüz yok. Öğrencilerine kurşun yağdırabilmek için öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geri çekilirken hayatı savunmaktan, birbirimizi hayatta tutma mücadelesinin bir parçası olmaktan başka çaremiz yok. Kendi hayatlarımız, kendi hareket alanlarımız için de bu böyle; çünkü biliyoruz ki savaş sürdükçe bizlerin de güvende ve özgürce yaşaması mümkün değil." dedi.

Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi'nin de destek verdiği eylemde 'Barış için ayağa kalk', 'Katliam hazırlığına dur de', 'Edi bese yeter artık', 'Kadınlar barış istiyor', 'Hayatı savunmak için barış nöbetindeyiz' dövizleri taşındı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, açıklama sonrası olaysız sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehzadebaşı Parkı'nda Güneydoğu'daki olaylar protesto... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER