Şenol Güneş: Oyun olarak da skor olarak da bunu hak ettik


Türkiye Kupası C Grubu ilk haftasında PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'u 2 - 1 yenen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, oyun olarak da skor olarak da galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, C grubunda Kardemir Karabükspor, 1461 Trabzon ve Sivas Belediyespor arasındaki yarışmada ilk maçlarını yaptıklarını belirterek, "Kağıt üzerinde bizi zorlamaya en yakın takım Kardemir Karabükspor'u kendi sahamızda 3 - 0 yendik. Oyun olarak da skor olarak da bunu hak ettik." dedi.

Maçın ilk yarısında yavaş oynadıklarını ve önde daha az bastıklarını anlatan Güneş, "Rüzgar lehimize olmasına rağmen az şut attık. Bunlar ilk yarıdaki eksiklerimizdi. İkinci yarı bunları daha da iyi yaptık, ama ilk yarıdaki olumsuzluklara rağmen golü de bulduk. Tabii ki oyuncu kalitesi, oyun anlayışı olarak biz bir gömlek daha üstünüz onlara nazaran. Onlar da iyi takım. Kendi gruplarında en az gol yiyen takım. Oyun disiplininde oynamaya çalışıyorlar. Lig ve kupa maçları devam ediyor. Herhangi bir sakatlık vermeden, cezalı olmadan, hem maçları yapmak hem de maç kazanıp devam etmek gerekiyor. Bunun için bizim için güzel bir maç oldu." şeklinde konuştu.

271 gün sonra formasına kavuşan Veli Kavlak ile ilgili bir soru üzerine tecrübeli teknik adam, şu ifadeleri kullandı: "Bugün iyi ya da kötü oyunundan çok sahaya çıkıp oynaması önemliydi. Çünkü o korkusu vardı. Daha sonra oyuna girmek istiyordu. Ben ne kadar oynarsa oynasın diye düşündüm. Oyun açısından iyi ya da kötü benim için ölçü olmayacaktı. Sadece oynaması gerekiyor. Şu anda sağlık olarak eski dönemine dönüyor. Oyun olarak iyi profesyonel ve iyi çalışıyor. Umarım verimi iyi olur bize de faydası olur."

Güneş, Kaleci Tolga Zengin'in sakatlığıyla ilgili ise "Sakatlığı devam ediyor. Tedavisini oluyor ama daha henüz idmana çıkmadı. Yarından itibaren bakacağız durumuna. Şu anda Tolga ve Günay var önde olan kalecilerimiz bunlar. İkisi de oynamayı hak ediyor." diye konuştu.

ELVİR BALİC: BİZİM İÇİN ŞU ANDA DAHA ÖNEMLİ LİG VAR

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Elvir Balic ise ilk yarıda iyi oynadıklarını belirterek, ilk yarının son saniyelerinde yedikleri golle morallerinin bozulduğunu söyledi. Balic, "Ama ikinci yarı da iyi başladık. 1 - 0'dan sonra yüzde yüzlük gol pozisyonumuz vardı değerlendirseydik belki farklı olurdu. Genel olarak Beşiktaş'ın gücü belli çok kaliteli bir takım. Biz de iyi mücadele etmeye çalıştık. Bundan sonraki maçlarında Beşiktaş'a başarılar diliyorum. Bizim için de şu anda daha önemli lig var. Ona konsantre olacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: Oyun olarak da skor olarak da bunu hak ettik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER