Serbest kalan Bülent Keneş'i arkadaşları sevinçle karşıladı


Attığı tweetler nedeniyle tutuklanan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş tahliye oldu. 8. Sulh Cezaevi Mahkemesi tarafından tahliye edilen Keneş, Silivri Cezaevi'nden akşam saatlerinde çıktı. Gazeteci Keneş'i Zaman gazetesi binasında iş arkadaşları ve ailesi sevinçle karşıladı.

Zaman Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ile Today's Zaman Editörü Celil Sağır ve çalışma arkadaşları, Silivri'den tahliyesinin ardından gazetenin Yenibosna'daki genel merkez binasına gelen Keneş'e çiçek ve alkışlarla 'hoşgeldin' dedi. Beş günlük süreyle yaşadığı hukuksuzlukları anlatan Keneş, gazeteciler Hidayet Karaca, Gültekin Avcı ve Mehmet Baransu'nun haksız tutukluluklarının sürdüğünü hatırlattı. Çalışma arkadaşlarına teşekkür konuşması yapan Bülent Keneş, Karaca, Baransu, Avcı serbest bırakılmadığı sürece gerçek manada kendisini özgür hissetmeyeceğini söyledi. Keneş, Türkiye'nin bir hukuk ve demokrasi mücadelesi verdiğini kaydetti.

Sindirme ve yıldırma operasyonlarının amacına ulaşamayacağını sözlerine ekleyen Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Keneş, şöyle konuştu: "Memleketin hali ortada. Türkiye gerçek bir hukuk devleti olamadığı için, bir takım keyfilikler olduğu için içeri alındım. Sadece bir dizi senaryosu yüzünden Hidayet Karaca 11 aydır tahliye verilmediği için bir nevi tutsak. Yine Gültekin Avcı 4-5 yazısından dolayı, malum bu yazılardaki terör örgütlerinin ülkedeki faaliyetleri üretmiş bağlantılarını analiz ettiğinden dolayı içeride bulunuyor. O içerideyken ben kendimi özgür hissetmiyorum, 25 gündür içeride. Yine aynı şekilde Mehmet Baransu, cuntacıların, darbecilerin korkulu rüyası 6 aya aşkın orada. O da cezaevinden çıkmadığı sürece ben kendimi özgür hissetmiyorum. Benzer bir şekilde kendilerine verilen hukuki yetkilerle ülkenin selameti için görevlerini yaptıklarından dolayı içeride olan hakimler, savcılar polis memurları, polis şefleri ve tanımadığımız bilmediğimiz insanlar da çıkmadan kendimi özgür hissetmiyorum. Türkiye bir hukuk ve demokrasi mücadelesi veriyor. 2009-2010 yıllarında bu konuda önemli bir aşama kaydedilmişti, ama maalesef bulunduğu yerden belki daha da geriye bir gidiş var. İnşallah bunun düzeltilmesi adına mücadelemize devam edeceğiz. Bizi yıldırmak, sindirmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce düşüncelerimizi seslendirmeye, dillendirmeye elimizdeki platformlarda devam edeceğiz inşallah."

ABDÜLHAMİT BİLİCİ: HERKES İÇİN DEMOKRASİ VE HERKES İÇİN HUKUKU SAVUNACAĞIZ

Bülent Keneş'ten sonra gazeteci meslektaşlarına hitap eden Zaman Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, Feza Yayın Grubu olarak Today's Zaman, Zaman, Cihan Haber'den Irmak TV, Meydan, Aksiyon ve Püff'e kadar bir aile olduğunu anlattı. Sözlerine "Buradan herhangi bir arkadaşımız, herhangi bir aile kadraja girse aşağı yukarı böyle bir fotoğraf çıkar. Dolayısıyla biz bu ülkenin toprağıyız, bu ülkenin tozuyuz, bu ülkenin canıyız, bu ülkenin kanıyız ve hiçbir yere gitmeyeceğiz. Kim ne derse desin bu ülkede bu topraklarda kalmaya devam edeceğiz." diye başlayan Bilici, "Demokrasiyi, hukuku ve adaleti herkes için savunmaya devam edeceğiz. Gerçekten sizleri bütün bu baskılara rağmen, bütün yalan haberlere rağmen bu dik duruşunuz bu onurlu duruşunuz, Bülent beyin ve ailesinin de tabi medya grubu olarak, Feza Medya ailesi olarak hepinizi bir kahraman olarak görüyorum ve hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Bütün bu olanlara gülüyoruz, geçiyoruz. Ancak memleketimiz adına üzülüyoruz. Bunları yapanlar adına, hukuku tanımayanlar adına üzülüyoruz. Ülkemizin itibarı adına üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de özgür bir medya kuruluşu olarak adaleti ve barışı temsil etmeye devam edeceklerini vurgulayan Abdülhamit Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ve bunun son olmasını Cenabı haktan diliyorum. Bütün arkadaşlarımızı gazetecilik yaparken vazifelerinin başında çocuklarının ailelerinin yanında olduğu bir Türkiye istiyoruz. Başka bir Türkiye arzumuz yok. Ben Çağlayan'da da geçen gittiğimde diyordum, Bülent Bey'i alıp geliriz. Maalesef o zaman başaramadık. Ama çıktığımızda dedim ki bu asla kabul edilemez. Biz hukuka saygılıyız. İtirazımız hukuksuzluğadır. Türkiye'nin demokratik bir ülke olmasını istiyoruz. Türkiye'nin medyanın özgür olduğu bir ülke olmasını istiyoruz. Kimseyle bir kavgamız yok."

"Biz Türkiye'de adaleti barışı temsil etmeye, akli selimi teslim etmeye devam edeceğiz." diyen Bilici, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurguladı. Bilici, Bülent Keneş' 1988'den beri arkadaş ve kardeş olarak tanıdığını aktararak, zorlukların hukuka ve demokrasiye sahip çıkarak aşılacağını işaret etti. Abdülhamit Bilici, "Artık işlerimize bakacağız sağduyuyla akli selimle hukuku demokrasiyi savunacağız. Ve herkes için savunacağız. Herkes için hukuk, herkes için demokrasi ve herkes için adalet diyorum. Ve sizlerin gösterdiği dayanışma için dik duruş için kahramanlığı için hepinize gerçekten yürekten teşekkür etmek istiyorum ve hepinizi ben alkışlıyorum." şeklinde konuştu.

AVUKAT GÜNAYDIN: ADLİ KONTROL VE YURTDIŞI YASAĞI DA HUKUKSUZLUK KANUN NEZDİNDE HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Tutuklamayı gerektirecek bir durumun olmadığı halde Bülent Keneş'in hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirten Avukat Hasan Günaydın, hukukun kısmen de olsa işlemesine sevindiklerini, ancak adli kontrol şartı ile yurtdışı yasağı konmasının haksızlık olduğunu kaydetti. Tutuklama gerekçeleri daha oluşmadığı halde bir hakaret iddiası gerekçesiyle Keneş'in yazdığı, söylediği fikirlerinde dolayı tutuklandığını hatırlatan Günaydın, suçlamayla ilgili iddia edilen suçun ceza alt limitinin 1 yıldan düşük olması nedeniyle hiçbir şekilde tutuklama kararı verilmeyeceğini vurguladı. Tutuklama kararıyla hukukun çiğnendiğini kaydeden Avukat Günaydın, "Tutuklamaya yaptığımız itirazda tutuklamanın alt limiti bir yıldır. Bu tutuklamayı gerektiren bir suç değildi. Deliller toplanmıştır, yeni bir iddia da dile getirilmemiştir. Sayın hakim, taleplerimizi yerinde bularak tahliyesine karar vermiştir. Bu yönüyle kararın hukuken uygulanıyor olması mutlu etti bizi. Umarım bundan sonra da hukuka uygun işlemler uygulanır. Bugüne kadar askıya alınmış gibi görünen işlemler düzelir. Hukukun gereği yerine getirilir. Ülkede hak, hukuk, adalet özgürlüklerine doğru bir adım atılmış olur diye umut ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER