Sergen Yalçın: Kupada final oynamak istiyoruz


Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek finalinde Kayserispor'u 4-2 yenerek yarı finalde Galatasaray'ın rakibi olan Medicana Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, "Galatasaray ile karşılaşacağız ciddi bir rakip ile oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapıp final oynamak istiyoruz. Bunu da başarabilecek bir kadromuz var. Öyle düşünüyoruz. İnşallah başarırız." dedi.

Teknik Direktör Sergen Yalçın maç sonrası yaptığı açıklamada, Tur atladıkları için çok mutlu olduklarına değinerek, şunları söyledi: "Tabi hem lig hem kupa gerçekten kolay değil. Başladığımızda da çok sıkıntılı bir süreçte göreve başladık. İkisini beraber götürmeye çalıştık, gerçekten oyuncularım oynadıkları müsabakalarda ciddi bir çaba sarf ediyorlar. Çünkü hem lig hem kupayı kaldırmak kolay değil. Açıkça söylemek gerekirse o kadar geniş bir kadroya sahip değiliz. Eneramo ve İbrahim Toraman sezonu kapattı. Da Costa uzun zamandır aramızda değil, 2-3 tane oyuncumuzda olmayınca iki tarafa birden aynı değeri veremiyoruz , biraz zorlanıyoruz."

Maçta iyi oynamadıklarını daha kolay bir tur beklediğini kaydeden Yalçın, "Oyunu kopartabileceğimiz dakikalarda oldu. 2-0'ı yakalayarak çok erkende bitirebilirdik ama maalesef bunu gerçekleştiremedik. Tur atlamak güzel, Ziraat Türkiye Kupası gerçekten önemli. Burada yarı final oynamak gerçekten gurur verici. Galatasaray ile karşılaşacağız, ciddi bir rakip ile oynayacağız.Zaten yarı finale geldikten sonra zayıf bir takımla oynamak söz konusu olamaz, mutlaka ciddi bir rakip olacak karşımızda. Ama biz turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu saatten sonra kimin rakip olduğu fark etmiyor. Yarı final oynuyoruz artık. Elimizden gelenin en iyisini yapıp final oynamak istiyoruz. Bunu da başarabilecek bir kadromuz var. Öyle düşünüyoruz. İnşallah başarırız." diye konuştu.

"ZİRAAT TÜRKİYE KUPASINA RENK KATTIK"

Kayserispor Teknik sorumlusu Ertuğrul Seçme ise takım olarak Süper lig takımı ile mücadelenin nasıl olması gerektiğini gösterdiklerini belirterek, şunları ifade etti: "Öncelikle futbolcularıma teşekkür ediyorum iyi bir mücadele örneği gösterdiler. Bir Süper Lig takımına karşı nasıl oynanması gerektiğini sahada gösterdiler. Ziraat Türkiye Kupasına da bu sene renk kattığımızı düşünüyorum. Maçta da bizim ve Sivasspor'un üstün olduğu dakikalar oldu. Müsabaka 1-1 bitti, penaltı atışları da şansa bağlı, şans bizim yanımızda değil, Sivasspor'un yanındaydı. Onları tebrik ediyor, bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum."

Bir soru üzerine tüm hedeflerinin Süper Lig'e çıkmak olduğunu belirterek, "Şuan çok büyük bir avantaj yakaladık, fakat matematiksel olarak garantilemeden işi bitti diyemeyiz. Biz aynı disiplinle çalışarak ligi kovalayacağız inşallah gülen taraf biz oluruz." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sergen Yalçın: Kupada final oynamak istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER