Sharapova, meldonyum haberlerini yalanladı

Rus tenisçi Maria Sharapova, yasaklı madde meldonyum ile ilgili 5 kez uyarı aldığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Sharapova, meldonyum haberlerini yalanladı

Geçtiğimiz günlerde ünlü tenisçi Sharapova, yapılan testlerde dopingli çıktığını açıklamıştı. Sharapova'nın testlerinde 1 Ocak 2016 tarihinde Uluslararası Doping Ajansı'nın (WADA) yasaklı maddeler listesine giren meldonyum maddesine rastlanmıştı.

Doping skandalının ardından bazı basın organları Sharapova'nın meldonyum konusunda 5 keş uyarıldığını iddia etti. Ancak, facebook sayfasından açıklama yapan Sharapova, iddiaları reddetti. Sharapova, müsabakalardan geçici olarak men edilirken 4 yıla kadar müsabakalardan diskalifiye olabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, Sharapova ile birlikte Rus voleybolcu Aleksandr Markin, artistik buz patenci Yekaterina Bobrova, kısa mesafede sürat patenci Semen Yelistratov ve sürat patenci Pavel Kulijnikov'un tahlillerinde de yasaklı madde meldonyum'a rastlandığı açıklanmıştı.

Öte yandan, WADA temsilcisi Ben Nichols, 2016 yılının başından itibaren 99 sporcunun testlerinde yasaklı meldonyum maddesine rastlandığını açıkladı.

Meldonyum içerikli ilaç üreticileri, ilacın kan dolaşımı ile ilgili kalp hastaları için üretildiğini belirtiyor. Meldonyum'un müsabakalarda sporcuların sonuçlarını etkileyecek bir fonksiyonun bulunmadığı iddia ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Sharapova, meldonyum haberlerini yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER