Şiddetli yağış sonrası hasar tespit çalışması yapılıyor

Şiddetli yağış sonrası hasar tespit çalışması yapılıyor

Samsun'un Havza ilçesinde dün akşam etkili olan şiddetli yağışın ardından ilçede büyük oranda maddi hasar meydana gelirken, tespit ve temizlik çalışmalarına başlandı. Samsun İl Afet ve Acil Kurtarma Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hasar Tespit Ekipleri ile Havza Sosyal Yardımlaşma Vakfı ekipleri tarafından hasar tespit çalışması yaptı.

İlçede bir taraftan hasar tespit çalışmaları sürerken diğer taraftan da temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi'ne ait 35 araç ile sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında çok sayıda da personel görevlendirildi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yurt, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun İl Afet ve Acil Kurtarma Müdürü Erkan Koparmal hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde inceleyerek selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever sel nedeni ile 15 evde su baskını yaşandığını, sel suları ile 3 aracın kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Yaralarımızı sarmaya başladık. Hasar tespit çalışmaları hızla devam ediyor. Kısa süre içerisinde hasarı maddi boyutunu tespit edeceğiz. Ekiplerimiz evlerini su ve çamur basan vatandaşlarımıza yardım etmekte." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise temizlik ve çamur kaldırma çalışmalarının devam ettiğine değinerek, "Büyükşehir belediyemiz il birlikte çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Dün geceden bu yana ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Umuyorum bu bölgelerde yarın öğlene kadar hayat normale dönecektir." ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yurt selin dün akşam 18.40 sıralarında gelen mevzi bir sağanak yağış nedeni ile yaşandığını bildirerek, şunları kaydetti: "Yağmur suları dereleri ve yolları kullanarak menfezleri tıkamış. Ardından da akışa geçerekten evlerin alt katlarının su basmasına neden olmuş. Havzamıza geçmiş olsun. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Ufak tefek mal kayıpları oldu. Büyükşehir araçları derhal buraya intikal ederek çalışmalara başladı. Büyükşehrimizin 25 kadar, Havza Belediyemizin de araçları ile 35 araç ve çok sayıda personel çalışmaları yürütüyor. Çalışmalarımızda herhangi bir aksama söz konusu değil. Sanıyorum bugün olmazsa yarın öğlene kadar bütün hayat normale dönecektir." CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER