Şifa Üniversitesi öğrencileri Mardin'de bir köy okuluna kütüphane kazandırdı

Şifa Üniversitesi öğrencileri Mardin'de bir köy okuluna kütüphane kazandırdı

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, sosyal medya üzerinden kitap bağışı kampanyası düzenleyerek, Mardin'deki bir köy okuluna kütüphane kazandırdı.

"Etkin Konuşma" dersinde filizlenen fikirle önce Şifa Türkçe Topluluğu adında bir grup kuruldu. Grubun oluşmasında fikir öncülüğü yapan öğretim görevlisi Z.Şenay Öztemel, "Şifa Türkçe Topluluğu olarak, Türkçe dili için neler yapabiliriz düşüncesi etrafında fikir yürüttük. Gruptaki öğrencilerimizle ilk olarak okuma adına farkındalık oluşturmak için İZBAN, metro ve otobüs durakları gibi toplu kullanım alanlarında kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. Yaptığımız bu etkinlikler sosyal medyada paylaşılınca oradan çok güzel tepkiler aldık. Bu alanda oluşan sinerjiyi, bir köy okulu için kütüphane dönüştürebilir miyiz düşüncesiyle de kitap bağış kampanyası düzenledik." dedi. Küçük bir araştırma yaparak, Mardin'de Sürgücü Köyü Ortaokulu'nun kitaba ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini belirten Öztemel, "Sonra her şey çok hızlı gelişti. Hemen harekete geçen Şifa Türkçe Topluluğu üyeleri, sosyal medya üzerinden ulaşabildikleri takipçileri başta olma üzere her yerden kitap talep etmeye başladılar. Taleplerimiz karşılıksız kalmadı; bazı Türkçe dostları, sabah işlerine, kampüsümüze bir koli kitap bırakıp gittiler. Böyle güzel sürprizler de yaşadık." diye konuştu.

BİN KİTAPLA İLK KÜTÜPHANE SÜRGÜCÜ KÖYÜNE

Sosyal medya üzerinden kitap bağış kampanyası, bir ay gibi kısa bir sürede sonuç verdi. İlk etapta toplanan bin tane kitap, heyecanla bekleyen Sürgücü Köyü Ortaokulu öğrencilerine ulaştırıldı. Topluluk üyelerinin, kitap bağışı kampanyasını yürütürken yaşadıkları ise adeta ders niteliğinde. Kimi sosyal medya kullanıcısı, 'Ben yenilerini alabilirim.' diyerek kendi kitaplarını bağışladı, kimisi ise hiç tanımadığı yayınevlerini arayarak, topluluk adına kitap talep etti. Kampanyaya daha fazla kitap vermek için hemşehrilerini devreye sokanlar da oldu. Bazı üyeler 100 Temel Eser, bazı üyeler sınavlara hazırlık, bazı üyeler ise ansiklopedi bağışı topladı. Grup üyeleri, "Bizler güzel Türkçemize dikkat çekmek ve onun daha düzgün kullanımını yaygınlaştırmak için üzerimize düşen neyse yapmak istiyoruz. Bizim farklılığımız bu olacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Şifa Üniversitesi öğrencileri Mardin'de bir köy okuluna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER