Silvan'da gerginlik devam ediyor


Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gece saatlerinde kazılan hendekleri kapatmak için bölgeye giden güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüğü ilçede, Silvan Kaymakamlığı güvenlik sebebiyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Vatandaşlar ise çatışmalar nedeniyle çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu kaydetti.

Silvan ilçesindeki Tekel, Konak ve Mescit mahallerinde PKK'nın asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Gençlik Hareketi(YDG-H) hendek kazarak yolu trafiğe kapattı. Hendekleri kapatmak için bölgeye gelen polis ekipleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Silahların susmadığı ve şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede, sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bazı mahallerde çatışmalar sürerken polis ekipleri, vatandaşları uyuyarak, "Sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Herkes evlerine geçsin" şeklinde anonslar yapıldı. Kepenklerin kapatıldığı ilçede, vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.Çatışmaların yaşandığı mahalleye gitmek isteyen gazetecilere izin verilmedi. Güvenlik güçleri gazetecilere, "Dağılmazsanız müdahale ederiz" şeklinde anons yaptı.

Olayların ardından DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Halkların Demokratik Partisi( HDP) Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Feleknas Uca Silvan ilçesine geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Nursel Aydoğan, kurulan bazı barikatlar nedeniyle güvenlik güçleri bölgeye geldiğini söyledi.

Aydoğan şöyle konuştu: "Gece saatlerinde gençliğin Silvan'ın bazı mahallerinde kurdukları barikatlar nedeniyle sabah saatlerinde emniyet güçleri mahallere giriş yapıyorlar. Bu sırada yaklaşık bir saat çatışma yaşanıyor. Çatışmadan sonra emniyet güçleri alanı terk ediyorlar. Ama anlaşılan o ki öğle saatlerinde Diyarbakır'dan takviye ekiplerden sonra tekrar Silvan'da operasyon başladı. Silvan'ın 4 mahallerinde silah sesleri duyulmaya başlandı. Patlama sesi geliyor. Biraz önce mahalden gelen bir vatandaş mermin yukardan helikopterler tarafından geldiği ifade etti. İlçede sokağa çıkma yasağı başlamış durumda. Çatışma sesleri geliyor. En büyük kaygımız sivillerin çatışmalardan zarar görmesi. Bu operasyonlara derhal son verilmesi gerekiyor. Tekrar kent çatışmasızlık bir duruma döner."

Silvan'da yaşayan vatandaşlar ise çatışmalardan dolayı çocuklarının psikolojisi bozulduğunu kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Silvan'da gerginlik devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER