Sınırda mahsur kalan şoför: Bitlendik, eve gidince çocuklarımız bizi tanıyamaz


Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sebebiyle Habur Sınır Kapısı'nın da kapatılması sonucu binlerce TIR ve kamyon, sınırın diğer tarafında mahsur kaldı. Araçlarının içinde yatıp kalkan şoförler mağdur. 7 Aralık gününden bu yana sınırda bekletildiğini anlatan TIR şoförü Mehmet Karabulut, perişan olduklarını söyledi. Karabulut, "20 gündür yıkanamıyoruz. Adeta bitlendik. Sakalımız ile saçımız birbirine karışmış. Eve gidince çocuklarımız bizi tanıyamayacak." dedi.

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında Habur Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışlar durduruldu. Türkiye ile Irak arasındaki tek sınır kapısı olan Habur da çatışmalardan olumsuz etkilendi. Taşıma yapan binlerce TIR sürücüsü, taşıdıkları ihraç mallarıyla birlikte sınırda bekletiliyor. Irak'a gitmek isteyen sürücüler de İpek Yolu'nda uzun kuyruk oluşturdu. Irak'tan Türkiye'ye geçmek için bekleyen binlerce araca ve içindekilere izin çıkmadı. Binlerce TIR ve kamyon, Irak tarafındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı'nda mahsur kaldı.

7 Aralık gününden beri sınırda beklediğini belirten TIR şoförü Mehmet Karabulut, "Köpek barınakları, kaldığımız yerden daha iyi. Cebimizde 5 kuruş paramız kalmadı. İnsanlıktan çıkmışız. Ekmek yok. İletişim yok. 18 gün çocuklarımla görüşemedim. 2 çocuğum var. Memleketim Şanlıurfa. Telefonlar çekmiyordu. 2 gündür telefonlar çekmeye başladı. Çocuklarımla görüştüm. Kocaeli'nden sunta yükledim. Irak'a getirdim, dönmek istiyorum ama kapı kapalı. Çok zor durumdayız. 7 bin araç burada mahsur kalmış. Başbakana sesleniyorum. Bir kapıyı açamayacak kadar aciz misiniz? Yıkanamıyoruz. Adeta bitlendik, saçımız sakalımız birbirine karıştı. Eve gidersek çocuklarımız bile bizi tanıyamaz. Kapıyı açamıyorsanız uçakla bizi götürün. Araçlarımız burada kalsın." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sınırda mahsur kalan şoför: Bitlendik, eve gidince çocuklarımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER