Sivil toplum temsilcileri ateşkes çağrısında bulundu


Demokratik İslam Kongresi (DİK), Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) ve Hakkâri Âlimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Ortadoğu ve Türkiye'de yaşanan çatışmalı süreç ve ölümlerle ilgili ortak basın açıklaması yapıldı. DİVES Hakkâri Temsilcisi Mikail Öztunç, Âlimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim Kurulu üyesi Nasır Taş'ın katıldığı basın açıklamasının metni DİK üyesi Lokman Özdemir tarafından okundu.

Özdemir, "Hz. Muhammed (S.A.V) zulme, vahşete ve kız çocukları diri diri toprağa gömülmeye karşı sessiz kalmadı. İslam'dan önce cahiliye devriydi. Kız çocukları diri diri toprağa gümlüyordu. Yaşadığımız dönem ise aydınlanma ve bilim dönemi olmasına rağmen daha fazla kız çocukları ve kadınlar öldürüyor ve daha fazla katliamlar yaşanıyor. Cahiliyet döneminden daha fazla şiddet oluyor. En büyük vahşeti, DAİŞ çeteleri kadınlara işkence yapıldı ve yüzlerce kadını katletti.
Ey Müslümanlar, ey insanlar, DAİŞ, JİTEM'i Kur'an yakmadı mı? Camileri, kiliseleri bombardıman etmedi mi? Kürt kadın ve kızlarını pazarlamadı mı, Şengel'deki Yezidi kadınları pazarlara satmadı mı? Tüm dünya âlemi gözü önünde insanları kafeslere koyup canlı canlı yakmadı mı? Müslümanların kıblesi olan Beyti Mukaddesi yıkacağım demedi mi DAİŞ çeteleri ise Ramazan demeden, bayram demeden, Rojavalı Kürt halkı ve halkları katletmeye devam etti. DAİŞ çeteleri, İslam'a, Kur'an'a ve Hz. Muhammed S.A.V karşı savaş açmaktadır. DAİŞ çeteleri Kobane'de toplu katliam yaptı. Kadın çocuk hasta demeden intihar saldırı yapıldı. Saldırı sunucunda iki yüz elli den fazla insan yaşamını yetirdi, üç yüz den fazla insan yaralandı sakat kaldı. DAİŞ çeteleri Allah'ın düşmanı, peygamberlerin düşmanı, İslam düşmanı, insanlık düşmanı ve Kürt düşmanıdır. Ey DAİŞ çeteleri Nemrut'tan Ebu Cehil'den Ebu Lehep'ten hiçbir farkınız yoktur" dedi.

"Türkiye Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülürse savaşta, çatışmalar da biter. Son günlerde çatışmaların başlanması ölümlerin başlanması, tutuklamaların başlanması çözüm değildir. Demokratikleşme sürecin ve müzakerelerin tekrar başlamasını istiyoruz. Bir an önce ateşkes ilan edilmelidir."toplum-temsilcileri-ateskes-cagrisinda-bulundu-1853170.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sivil toplum temsilcileri ateşkes çağrısında bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER