Skandal! AKP'li başkandan torpil talimatı

AKP’ye yakın kişilerin memurluk kadrolarına atandığına ilişkin VIP torpil iddiaları gündemdeki yerini korurken yeni bir skandal ortaya çıktı.

Skandal! AKP'li başkandan torpil talimatı

Siirt Adliyesi için açılan sözleşmeli katiplik sınavına AKP teşkilatının müdahale ettiği belirlendi. Adalet Komisyonu’na yazı gönderen parti yönetiminin, referans oldukları şahısların memur yapılmasını istediği ileri sürüldü.

Alınan bilgilere göre, Adalet Bakanlığı’nın ocak ayında duyurusunu yaptığı 3 bin 606 sözleşmeli zabıt kâtibi ve 306 kadrolu zabıt kâtibi alımı sürüyor. Sınavlar illerdeki adalet komisyonlarınca yapılıyor. Mahkeme başkanı, hakim ve başsavcıdan oluşan komisyon üyeleri, iş başvurusunda bulunan personeli önce KPSS puanına göre sıralıyor, daha sonra uygulamalı sınav (daktilo-klavye) yapıyor. Klavye sınavında 3 dakikada 90 kelimeyi yazabilen adaylar daha sonra mülakata çağrılıyor. Bütün illerde personel alımları bu şekilde devam ederken 29 katibin alınacağı Siirt Adliyesi’nde skandal bir gelişme yaşandı.

AKP Batman yönetiminin Siirt Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu’na verdiği talimatın belgesi ortaya çıktı. AKP Batman İl Başkanın’ın gönderdiği, AKP Batman yöneticisini de imzası bulunan belgede, ‘adı belirtilen kişinin mülakatta değerlendirilmesi’ talep ediliyor. 20.02.2015 tarihli belgede Siirt Adliyesi’ne kâtiplik için başvuran M.F.Ö isimli şahsın, kimlik numarası, ev adresi ve telefon numarası yer alıyor. Belgenin ‘isteği’ bölümünde ise şöyle deniliyor: “Siirt Adli Yargı sınavı sözleşmeli zabit kâtipliği için mülakata girecektir. Aday no: 254. Değerlendirmede yardımcı olmanızı dilerim. Saygılarımla.”

Daktilo sınavını geçen kişilerin mülakatta referans durumuna göre değerlendirildiği, AKP’den torpil bulamayanların ise elendiği iddia ediliyor
<< Önceki Haber Skandal! AKP'li başkandan torpil talimatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER