A Milli Takım'da görülmemiş gerileme

Özel maçta Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 yenilen A Milli Futbol Takımı'nda düşüş sürüyor.

A Milli Takım'da görülmemiş gerileme

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan müsabakayı 2-0 kaybeden milliler, son  dönemdeki başarısız performansını 2013 yılındaki ilk karşılaşmada da sürdürdü.
         
Dünyaca ünlü Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde 2012  Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılamayarak beklentileri karşılayamayan (A)  Milliler, büyük umutlarla göreve getirilen genç kuşağın en büyük çıkış yapan  teknik adamlarından Abdullah Avcı yönetimindeki performansıyla da düş kırıklığı  yaşatıyor.
         
Abdullah Avcı yönetiminde 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grupta  oynadığı 4 maçtan 3'ünü yitirip, sadece 1'ini kazanarak final biletini zora sokan  ay-yıldızlı ekip, elemelerde mart ayı içinde oynanacak Andorra ve Macaristan  maçları öncesinde dünkü Çek Cumhuriyeti özel sınavında da iyi sinyaller vermedi.
         
-2013 yenilgiyle başladı-
         
2011 yılını başarısız bitiren (A) Milli Futbol Takımı için 2012 yılı da  aynı şekilde adeta ''kabus'' gibi geçmişti. Milliler, 2013 yılına da Çek  Cumhuriyeti mağlubiyetiyle kötü bir giriş yaptı.
         
2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne play-off baraj maçlarında  Hırvatistan'a elenerek katılamayan ve Hollandalı teknik adam Guus Hiddink ile  yollarını ayıran ay-yıldızlı ekip, Abdullah Avcı yönetiminde de 2014 Dünya Kupası  Avrupa Elemeleri'ne çok kötü bir başlangıç yaptı.
         
Milliler, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 2012 yılında oynadığı 4  maçtan sadece 1'ini kazanabildi, diğer 3'ünü yitirdi ve grupta ilk 2'ye girme  şansını oldukça zora soktu.
     
-FIFA sıralamasında 40. sıraya kadar geriledi-
        
(A) Milli Futbol Takımı, son dönemdeki başarısız performansıyla  Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) ülkeler sıralamasında 40.  sıraya kadar geriledi.
        
Milliler, ocak ayı ülkeler sıralamasında, bir önceki ay olduğu gibi 40.  sırada yer aldı.
         
Ay-yıldızlı ekip, 2011 yılının aralık ayında yapılan değerlendirmeyi 28.  sırada tamamlamıştı.
         
 -Gelen, gideni arattı-
         
(A) Milli Futbol Takımı'nın başında son dönemde görev yapan 3 teknik adam  arasında galibiyet yüzdesi en düşük olanı Abdullah Avcı olarak ön plana çıktı.
        
Ay-yıldızlı ekibin başında daha önce de görev yapan, (A) Millilerin 90  yıllık tarihindeki en çok maça çıkan teknik direktör unvanının sahibi Fatih  Terim'in değerlendirmeye alınmadığı son dönemdeki 3 teknik adam içinde milliler  en düşük galibiyet yüzdesini Avcı döneminde tutturdu.
         
Ersun Yanal yönetiminde 15 maçta 8 galibiyet (yüzde 53.33), Guus Hiddink  döneminde 16 maçta 7 galibiyet (yüzde 43.75) alan Türk Milli Takımı, Abdullah  Avcı yönetiminde şimdiye dek oynadığı 13 maçta ise 5 galibiyetle, yüzde 38.46  oranında kaldı.

 -Son 7 maçta 1 kez kazanabildi-
         
Son 4 maçını kazanamayan (A) Milli Futbol Takımı, resmi ve özel oynadığı  son 7 maçta ise sadece 1 kez galip gelebildi.
        
Abdullah Avcı yönetimindeki (A) Milliler, 5 Haziran 2012 tarihinde  Ukrayna'yı 2-0 yendiği özel maçın ardından 7 karşılaşmaya çıktı. Bu süre içinde  sadece Estonya'yı İstanbul'da 3-0 mağlup etti, diğer 6 maçtan 5'ini yitirdi, 1  kez de berabere kaldı.
         
Son 7 maçında toplam 5 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 11  gol gördü. Bu süre içinde 4 maçta gol atamadı, kalesini ise sadece 1 kez gole  kapatabildi.
         
-Avcı ile 13 maçta 5 galibiyet-
         
 (A) Milli Futbol Takımı, Abdullah Avcı yönetiminde toplam 13 maç oynadı,  sadece 5'ini kazanabildi.
         
2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin bitiminde Hollandalı teknik adam  Guus Hiddink'in yerine göreve getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 4'ü resmi, 9'u özel olmak üzere 13 maç yapan milliler, bunlardan 5'ini kazandı, 7'sini yitirdi,  1'inde de berabere kaldı.
         
Abdullah Avcı yönetimindeki maçlarda toplam 18 kez fileleri havalandıran  milliler, kalesinde ise aynı sayıda gol gördü.
         
         
<< Önceki Haber A Milli Takım'da görülmemiş gerileme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER