Atletico Madrid fırsat tepti iş Barcelona maçına kaldı

İspanya'da şampiyonluk yarışı nefesleri kesti!

Atletico Madrid fırsat tepti iş Barcelona maçına kaldı

İspanya'da sondan ikinci hafta adeta nefesleri kesti. Atletico Madrid haftaya 88 puanla lider, Barcelona 85 puanla ikinci ve Real Madrid 84 puanla üçüncü sırada girdiler. Alınacak sonuçlara göre şampiyonun belli olması ihtimali bulunan haftada, genel kanı büyük takımların rakiplerini yenerek yarışı son haftaya taşıyacaklarıydı. Ancak ortaya çıkan tablo düşünülenin tamamen tersi oldu.

Atletico Madrid sahasında Malaga ile 1-1, Barcelona deplasmanda Elche ile 0-0 berabere kalırlarken, Real Madrid ise deplasmanda Celta Vigo'ya 2-0 yenildi. Tamamı aynı saatte başlayan karşılaşmaların sona ermesiyle, rakiplerinin maçlarında durumun ne olduğunu soranlar, aldıkları cevap karşısında 'Bu fırsatı nasıl kaçırdık?' demiş olmalılar. Çünkü bu üç takımdan hangisi kazansa, diğer iki rakibinin takıldığı haftayı hanesine avantaj olarak yazdıracaktı.

Bu takımın Atletico Madrid olması durumundaysa, boyut değiştirecek olan avantaj, başkent ekibinin şampiyonluğunu ilan etmesine yol açacaktı. Barça'nın Elche karşısında bir türlü 'gol kaydına muvaffak olamaması', gözleri Vicente Calderon Stadı'na çevirdi. Orada da işler bir garip gidiyordu. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 66. dakikasında sahneye çıkan Samuel konuk ekibi öne geçirdi.

Toby sürprizi sihire dönüşmedi

Maça ilk 11'de başlayan Arda Turan'ı oyundan alan teknik direktör Diego Simeone, Brezilyalı adaşını mücadeleye dahil ederek oyuna bir nebze olsun hareket getirmek istedi. Bu hamlesinde başarılı olan Arjantinli hocaya hediyeyi ise ummadık bir isim verdi. Takımın sürekli 11 oyuncularından olmayan Toby Alderweireld, 74’te yaptığı kafa vuruşuyla maça eşitliği getirdi. Diğer maçın skoruna göre Atletico bir gol daha bulması durumunda şampiyonluğunu ilan edecekti. Ancak ne var ki beklenen gol bir türlü gelmedi.

Alınan sonuçların ardından Real Madrid yarışın dışında kaldı. Şampiyonu ise son hafta oynanacak dev maç belirleyecek. Lig lideri Atletico Madrid, Nou Camp Stadı'nda Barcelona'nın karşısına çıkacak. Beraberlik Arda ve arkadaşlarına büyük zafer için yetecek; ancak Katalanlar mücadeleden galip ayrılmaları durumunda taraftarı önünde şampiyonluğunu ilan edecek. Sezon başında La Liga'nın fikstürünü belirleyen kuralar çekildiğinde acaba kimse bu maçın böyle tarihi bir buluşmaya sahne olacağını düşünmüş müdür? Malaga'yı yenemeyerek tarihi bir fırsatı tepen Atletico için belki de daha tarihi bir son düşünülmüş olabilir. 

 
<< Önceki Haber Atletico Madrid fırsat tepti iş Barcelona maçına kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER