Avrasya Maratonu'un kazananı belli oldu

Yolu şaşırdı ama yine de birinci oldu...

Avrasya Maratonu'un kazananı belli oldu

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nu, 6 göğüs numarasıyla Kenya asıllı Fransız Abraham Kiprotich 2.12.30'luk derecesiyle kazandı ve 50 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

Türkiye'nin en büyük katılımlı kitlesel spor organizasyonu olarak adlandırılan 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda 42 kilometre 195 metrelik yarışı kazanan Abraham Kiprotich, 39. kilometrede yolu şaşırdı ve bu hatasını çabuk anlayan Fransız atlet yeniden doğru güzergaha girerek yarışını tamamladı.

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda atletler 30 km'yi 1.34.15 saniyede geride bırakırken, 1. gelen Abraham Kiprotich, ilk grupta 6 atlet içinde Kenya ve Etiyopyalılarla yarışmıştı.

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich 2.12.30'luk derecesiyle 1. oldu. Siraj Gena Amda ise 2.13.19'luk derecesiyle 2. oldu. Deriba Marga Eyubu 2.14.43'lük derecesiyle 3. oldu.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. Maratonda atletler start sonrasında Boğaziçi Köprüsü'nü geçti.

Maratoncular, daha sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelen maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na doğru uzanan parkurda yarışan atletler, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda finişe ulaşmaya çalışacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Avrasya Maratonu'un kazananı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER