Aykut Kocaman'dan Plzen maçı öncesi son sözler!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan Galatasaray'ı kutlayarak, Avrupa'da nisan ayını görmenin en büyük arzuları olduğunu söyledi

Aykut Kocaman'dan Plzen maçı öncesi son sözler!

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş maçında yarın Viktoria Plzen ile karşılaşacak Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. 

Sözlerine Galatasaray'ı kutlayarak başlayan teknik direktör Aykut Kocaman, "Hem kendileri hem de ülke adına çok zor bir işi başardılar. Tebrik etmek gerekiyor. Tüm Galatasaray camiasını tebrik ediyorum. Yarın Avrupa'daki iki kupadan ikincisinde biz de aynı pozisyonu almak istiyoruz." diyerek şunları söyledi:


"İlk maçta çok iyi bir skor aldığımız söylenebilir, doğrudur. Ancak öbür taraftan da futbolun en önemli gerçeklerinden bir tanesi istediklerinizi ancak saha içinde gerçekleştirdiğiniz zaman oluyor. Oynanmamış bir maç elde edilmemiş hiçbir şey anlamına geliyor. Yarın ciddi bir şekilde rakibimizi düşünüp, tartıp istediğimizi elde etmek ve Galatasaray ile beraber Avrupa'da nisan ayını görmek en büyük arzumuz. Umarım bunu başarırız."

İlk maçın 1 - 0 Fenerbahçe lehine bitmesiyle ve bu skorun da rehavete sebep olup olmayacağı yönündeki soruya Kocaman, "Rehavet ortamı oluştu. Kesinlikle doğru, konsantrasyon çok önemli. Burada bir sapma olduğu andan itibaren rakibinizden bir adım geri kaldığınız anda oyundaki dengeler altüst olabiliyor. Bunu sağlamanın önemli yollarından biri her maçın ciddi olduğunu bilmek ve o ciddiyete uygun hareket etmektir. İlk maçta da çok komplike bir takımla oynayacağımız söylemiştim. Onlardan önce düşünüp, düşündüklerimizi sahaya yansıtma fırsatı yakalarsak ilk maçın verdiği bir avantaj olacak. Eğer öyle olmazsa 1-0'ın verdiği avantaj bir anda uçar gider. Buna izin vermek istemiyoruz." cevabını verdi.

Kocaman, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa'da yollarına devam etmesinin lig için Beşiktaş'ı avantajlı duruma getirip getirmeyeceği yönündeki bir soruyu da, "Şu ana kadar biz de ilk 3 içindeki Avrupa'da devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe takımları olarak bir zaafiyet göstermedik. Evet puan kayıpları yüksek oldu ama. Ligdeki puan kayıpları hem bizim hem de Galatasaray'ın özellikle Avrupa'daki sürekliliğinden kaynaklandı. Diğer taraftan da özellikle yabancı oyuncu seçiminde çok doğru strateji uygulayan, gelir kaynaklarını arttıran Anadolu kulüplerinin biraz daha oyunlarını biçimlendirmesinden kaynaklandı. İlk 3 içine bakarsak bu güne kadar zaafiyet göstermediğimiz, her iki tarafa da gereken önemi verdiğimiz belli oluyor. Ancak ilerleyen zamanda yüzde 1 mi, binde 1 mi olur, bu anlamda Beşiktaş'ın sadece ligde odaklanma gibi bir durumu olduğu için küçük de olsa bir avantajı olabilir." şeklinde cevapladı.

"BENİMLE İLGİLİ ELEŞTİRİLER ARTNİYETLİ VE ÖNYARGILI"

Aykut Kocaman, kendisine ve takımına yönelik eleştirilerin sorulması üzerine de "Eleştiriler normal. Biz performans işi yapıyoruz. Oyunculara da antrenörlere de ama benimle ilgili tarafından biraz önyargılı ve art niyetli olduğunu söyleyebilirim." cevabını verdi.

"Geldiğim ilk günden beri sportif veya teknik direktör olarak iş yapacağız yapmaya çalışacağız sonra kamuoyuna sunacağız." diyen Kocaman, şunları söyledi:

"Kamuoyu taktirini verecektir. Benim yapabileceğim şey kendimi anlatmaktan ziyade işle anlatmak. Bugüne kadar hep böyle yaptım. Toplumun bu konudaki sağ duyusuna her zaman çok güvendim, her zaman güveniyorum. Azgın bir azınlığın bu konudaki yorumlarından etkilenmemeye çalışıyorum. Toplumun geniş kitlesinin sağduyusuna çok güveniyorum. En büyük isteğim bundan sonraki turu görmek."

"AZ DA OLSA KORKUM VAR"

Bu arada bir Çek gazetecinin, 'Sahaya yine meşale atmasından ve UEFA tarafından elenme korkunuz var mı?' şeklindeki soruyu da cevaplayan Kocaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğrusunu söyleyeyim. Artık olmayacağını düşünüyorum, ümit ediyorum. Ama Çek basınından böyle bir soruya muhatap olmak düşündürücü. Teşekkür ederim soru için. Kendi kendimizi imha etmek konusunda bizim milletimiz kadar herhalde yeryüzünde az millet vardır. Olmayacağını düşünmekle beraber yine de korku yok mu biraz var."

CİHAN

<< Önceki Haber Aykut Kocaman'dan Plzen maçı öncesi son sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER