BATE Borisov - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

BATE Borisov - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi maçı maçı ne zaman oynanacak ve hangi kanalda yayınlanacak?

BATE Borisov - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

BATE Borisov ile FenerbahçeUEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Belarus'ta karşı karşıya geliyor. BATE Borisov - Fenerbahçe maçı, 14 Şubat Perşembe akşamı saat 20:00'da Star TV'den canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe, Bate Borisov Karşısında Kazanırsa Avrupa Kupaları Tarihinde 2.Kez Deplasmanda Üst Üste 4 Galibiyet Almış Olacak.
Fenerbahçe bu sezon Uefa Avrupa Ligi C grubunda deplasmanda oynadığı 3 maçı da kazandı. B.Mönchengladbach’ı deplasmanda 4-2, AEL Limassol ve O.Marsilya maçlarını 1-0 kazanan Fenerbahçe böylece tarihinde 2.kez gruptaki tüm deplasman maçlarını kazanmış oldu. Fenerbahçe 2009-10 sezonunda da Uefa Avrupa Ligi H grubunda 3 deplasman maçında 3 galibiyet almıştı. Fenerbahçe o sezon S.Bükreş, Sheriff ve Twente deplasmanlarında 1-0 galip gelmişti. Fenerbahçe 2009-10 sezonunda play-off turunda Sion’u deplasmanda 2-0 yendikten sonra grupta 3 maçta 3 galibiyet almış ve toplamda üst üste 4 deplasman maçında galibiyet yaşamıştı. Fenerbahçe, Bate Borisov’u yenerse 2.kez üst üste 4 deplasman maçında galip gelmiş olacak.

Fenerbahçe Avrupa Kupalarında Daha Önce Beyaz Rus Temsilcileri ile Karşılaşmamıştı. 
Fenerbahçe Avrupa kupalarında daha önce Beyaz Rusya takımları ile eşlememişti. Bate Borisov takımı da ilk kez bir Türk takımı ile Avrupa kupalarında eşleşmiş oldu. 

Türk Takımları, Avrupa Kupalarında Beyaz Rus Temsilcileri Daha Önce 5 Kez Eşleşti. 
Türk takımları, Avrupa Kupalarında Beyaz Rus temsilcileri ile 5 kez eşleşti. 1996-1997 sezonunda Inter Toto Kupası'nda M.P.Antalyaspor deplasmanda FK Aura Minsk takımını 3-0 yenmiş, aynı sezon UEFA Kupası ön eleme turunda Beşiktaş ile Dinamo Minsk eşlemiş ve temsilcimiz deplasmanda 2-1 kaybettiği maçın rövanşında sahasında 2-0 kazanıp tur atlamıştı.1987-88 sezonunda ise Gençlerbirliği yine Dinamo Minsk ile eşleşmiş oynadığı iki maçı da 2-0 ve 2-1'lık skorlarla kaybedip elenmişti. 2010-11 sezonunda Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi 2.ön eleme turu ilk maçında FC Minsk takımıyla ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalırken rövanşta sahasında 4-1 galip gelmişti. Son olarak UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunda FC Gomel ile eşleşen Bursaspor ise evindeki ilk maçı 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazandı, rövanşta ise deplasmanda yine 1-0 gerideyken 3-1 galip bitirdi. Türk takımları, Beyaz Rus takımları ile oynadığı toplam 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 

Bate Borisov Bu Sezon Şampiyonlar Ligi Grubunu 3.Sırada Bitirip Uefa Avrupa Ligi 2.Turuna Kaldı.
Bate Borisov bu sezon Şampiyonlar Ligi F grubunu 6 puan ve averajla 3.sırada bitirip Uefa Avrupa Ligi 2.turuna kaldı. Gruptaki ilk 2 maçında Lille ve Bayern Münih’i 3-1 yenen Bate Borisov son 4 maçını kaybetti. Bate Borisov 2012 yılı dahil (lig sona erdi) üst üste 7 yıl Beyaz Rusya Süper Lig şampiyonu oldu. Bate Borisov transfermarkt.de sitesine göre 20.900.000 euro değerine sahip. Takımın en değerli oyuncuları ise 2.000.000 euro değeriyle Aleksandr Hleb, Pavel Nekhajchik ve Vitali Rodionov. Bate Borisov 1.82 boy ortalamasına sahip bir kadro ile mücadele ediyor. 

Bate Borisov Bu Sezon Şampiyonlar Ligi Gruplarında En Çok Faul Yapan 3 Takımdan Biri Oldu. 
Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Bate Borisov gruplarda en çok faul yapan 3 takımdan biri oldu. Oynadığı 6 maçta 99 kez faul yapan ve maç başına 16,5 faul ortalaması yakalayan Bate Borisov 18 sarı kart-1 kırmızı kart ile en çok kart gören 3 takımdan biri oldu. Bate Borisov ayrıca 12 korner ile grup aşamasında en az korner kullanan takım olmuştu. 

Bate Borisov Avrupa Kupalarında 93 Maç Yaptı.
Bate Borisov Avrupa kupalarında 93 maça çıktı. Oynadığı 93 maçta 37 galibiyet 23 beraberlik 33 yenilgi alan Bate Borisov takımı son yıllarda hep Şampiyonlar Ligi gruplarında yer aldı. Bate Borisov en başarılı derecesini 2010-11 sezonunda Uefa Avrupa Ligi 2.turuna (son 32 takım) kalarak elde etti. Grubunu 10 puanla 2.sırada bitirip 2.tur’a çıkan Bate Borisov takımı Paris Saint Germain takımıyla sahasında 2-2 deplasmanda 0-0 berabere kalıp deplasman golü kuralıyla elenmişti.  

<< Önceki Haber BATE Borisov - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER