Beşiktaş'tan sürpriz Alper atağı

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş, Alper Potuk'un, Türkiye'de, transfer olabileceği iki takım olduğunu bunlardan bir tanesinin Beşiktaş diğerinin ise Galatasaray olduğunu söyledi.

Beşiktaş'tan sürpriz Alper atağı

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ateş, "Alper'i çok yakından tanıyorum. Fenerbahçe'ye gitmek istemiyor. Zaten Eskişehirspor'un da gündeminde Fenerbahçe yok. Fenerbahçe'ye transferi söz konusu olduğu dönemde Alper, küstürüldü. Bu nedenle, kesin olarak, Fenerbahçe'ye gitmeyecek. Eskişehirspor 10 milyon euro istediğini söylüyor. Ama bu paralar çok yüksek; anlaşma bu paranın atlında bir fiyata yapılır. Galatasaray 6 milyon euro teklif etti" dedi. 

AYAĞIMIZA KADAR GELEN ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞANSINI KAÇIRMAK İSTEMİYORUZ 

Seyit Ateş, "Birkaç talihsiz maç olmasaydı. Bugün şampiyonluğumuzdan bile bahsedilebilirdi. Sezon başında bizimle ilgili farklı yorumlar yapıldı. Ama görüyorsunuz, şimdi Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansımız var. Ayağımıza kadar gelen bu şansı sonuna kadar kullanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

SPORTİF DİREKTÖRLÜK İÇİN METİN TEKİN YA DA GÜNTEKİN ONAY 

Sportif direktörlük konusuna da değinen Seyit Ateş, "Beşiktaş'ta futbol oynamış arkadaşlarımızın üst düzeyde görevlere getirilmesinden yanayım. Mustafa Denizli bile bize teknik direktör olduğunda ona muhalif oldum. Hiçbir şahsi sorunum yok; ama Beşiktaş forması giymiş, kendini geliştirmiş, eğitimli, kültürlü insanların gelmesinden yana. Benim gönlüm bir Beşiktaşlı'nın sportif direktör görevine getirilmesidir. Metin Tekin ismi bana çok hoş geliyor. Güntekin Onay'ın ismi de bana çok hoş geliyor. Onay, her ne kadar Beşiktaş'ta futbol oynamadıysa da anadan doğma Beşiktaşlıdır. Babası rahmetli Gündüz Tekin Onay da Beşiktaşlıydı. Önümüzdeki yıl bir bu çerçevede bir sportif direktör göreve gelecek" diye konuştu. 

ALPER POTUK MESELESİ HENÜZ HİÇBİR TAKIM LEHİNE SONUÇLANMADI 

Transferin gözde ismi Alper Potuk'un Beşiktaş ve Galatasaray'ın gündeminde olduğuna dikkat çeken Ateş, "Alper Potuk alınmasını istediğimi oyuncuların başında geliyor. Geçen sezon alsaydık, Alper'in şartları daha uygundu. Fakat bu sezon şartlar ağırlaştı. Galatasaray, Alper'i istiyor, pazarlık içerisinde. Henüz Alper Potuk meselesi hiçbir takım lehine sonuçlanmış değil. Başkanımız bana bu konuda yetki verirse ben bu işi çözerim. Eskişehirspor 10 milyon euro istiyor, Alper'in transferi için. Bu çok yüksek bir para, sözleşme fesih bedeli bu kadar yüksek olmaz. Daha ucuz bir paraya gider. Örneğin Galatasaray 6 milyon euro teklif etti" dedi. 

ALPER, GEÇEN TRANSFER DÖNEMİNDE KÜSTÜRÜLDÜ 

Alper'in Fenerbahçe'ye gitmeyeceğini belirten Seyit Ateş, "Alper Potuk kesin olarak Fenerbahçe'ye gitmeyecek. Bundan eminim. Geçen sezon transfer döneminde, Fenerbahçe'ye transferi söz konusuydu. O dönemde yaşananlar Alper'i üzmüş, Alper küstürülmüş. Bu nedenle kesin olarak Fenerbahçe'nin gündeminde yok. Ne Eskişehirspor, Fenerbahçe'yi düşünüyor, ne de Alper Potuk... Gündemlerinde Fenerbahçe yok. Alper Potuk, Beşiktaş ya da Galatasaray'dan bir tanesine gelebilir" şeklinde konuştu. 

BEŞİKTAŞ YA DA GALATASARAY'A GELİR 

Ateş, "İlişkiler açısından Beşiktaş, Alper'i almak konusunda daha şanslı. Ekonomik olarak ise Galatasaray'ın 6 milyon euro önerdiğini biliyoruz. Alper, gelişmeye çok açık. Alper'i alan takım, gelecek sezonlarda onu çok ama çok yüksek fiyatlara Avrupa'ya satabilir. Alper sürekli üstüne koyarak ilerleyen bir futbolcu" dedi. 

ENERAMO ALINIRSA BEŞİKTAŞ'A FAYDALI OLUR 

Önceki gün Radyospor'a Beşiktaş'ın menajeriyle bağlantı içerisinde olduğunu açıklayan Sivasspor'un Nijeryalı golcüsü Micheal Eneramo hakkında da konuşan Ateş, "Eneramo, Beşiktaş'ta oynayacak kıvamda bir futbolcu. Geçen sezon Sivasspor'dan gittiğinde bedelsiz alabilirdik. Şimdi sözleşmesi bitiyor, yine serbest bir oyuncu. Büyük takım oyuncusu mu? Tartışılır. Ama bana göre çok iyi bir oyuncu. Sezon bitsin, Beşiktaş için en doğrusu yapılır. Bana göre Eneramo, rasyonel bir transfer olur. Beşiktaş'a faydalı olur" dedi.
<< Önceki Haber Beşiktaş'tan sürpriz Alper atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER