Bu Galatasaray Schalke'ye patlar

Galatasaray son derece silik oynadığı Eskişehirspor maçında fırtına öncesi sessizliği yaşattı.

Bu Galatasaray Schalke'ye patlar

GalatasarayEskişehirspor karşısında izleyenler büyük şaşkınlığa uğradı. Geçen hafta Orduspor karşısındaki sarı kırmızılı takımdan eser yoktu. O maçın ikinci yarısında fırtına gibi esen futbolcular Eskişehir'de birer birer kayboldu.

Galatasaray'ın bu durumunda Eskişehirspor'un mükemmele yakın futbolunun etkisi kesin. Ancak Galatasaray'ın kötü oyununu da bunun içine dahil etmek gerekiyor. Sarı kırmızılı futbolcular maçın hiç bir anında isyan bayrağını kaldıramadı. Birisi onlara sanki bir puan bizim için yeter demiş gibi sahada gezinip durdular.

Ben buna fırtına öncesi sessizlik diyorum. Karşıdaki rakip ne kadar iyi olursa olsun Galatasaray gibi yıldızlarla donatılmış bir takım bu kadar pısırık bir oyun sergilememeliydi. Sezon boyunca belki de bir kez Galatasaray'ın başına gelebilecek böylesine kötü bir geceden sarı kırmızılılar aslında 1 puan alarak çıktı. Asıl kaybeden Eskişehirspor'du. Kırmızı siyahlılar emeklerinin karşılığını alamadı diyebiliriz. Onlar adına bu durum çok üzücüydü. Çalıştırdığı takımlarda buna benzer şanssızlıklar yaşayan teknik direktör Ersun Yanal için de prestij fırsatı kaçtı.

Şimdi Galatasaray için ne kadar olumsuz yorumlar yapılacak olsa da ben bunlara katılmıyorum. Tam tersine Gençlerbirliği ve Schalke maçı öncesi öncelikle Fatih Terim ve futbolcular için esaslı bir ders oldu. Karşısında Eskişehirspor gibi kuvvetli bir takım bulan Terim, maçtan gerekli dersleri çıkarmıştır sanıyorum. Galatasaray gibi  üst üste kötü maçlar oynama lüksü bulunmayan takımların Şampiyonlar Ligi gibi hem maddi hem de manevi değere sahip maçlarda işi daha sıkı tutmasını bekliyorum.

Galatasaray'ın Eskişehirspor karşısında varlık gösterememesinin asıl nedeni Burak, Sneijdre ve Drogba gibi hücum bölgesinde görev yapan futbolcuların rakibe baskı yapmamalarıydı. İleride top tutmakta zorlanan, rakibin pas organizasyonunu bozamayan Galatasaray istediklerini sahaya yansıtamadı. Özellikle Sneijder ve Drogba gibi dünya yıldızlarını kenara çekmek gibi bir seçeneği olmayan Terim'in bu duruma nasıl çare bulacağını da merak ediyorum.

Her şeye rağmen Avrupa maçlarının havasına dahi iyi girdiğini bir çok kez şahit olduğumuz Galatasaray'ın esaslı patlamayı Schalke karşısında yaşatmasını bekliyorum.  Çünkü Eskişehirspor karşısındaki futbol,  ne Galatasaray kadrosunun yetenekleriyle ne de Fatih Terim'in oyun anlayışıyla bağdaşmıyor. Tipik bir yol kazası..

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com














<< Önceki Haber Bu Galatasaray Schalke'ye patlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER