Derry City - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda?

Trabzonspor bugün UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Derry City'ye konuk olacak.

Derry City - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda?

Brandywell Stadı'nda 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Michael Lerjeus'in yönetecek. Lerjeus'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Per Brogevik'in yapacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Derry City'nin evinde kötü bir istatistiği olduğunu belirten Akçay, "Rakibin 4-5 maçının CD'si var. Deplasmanda başarılı olan bir takım kimliği var. Kontra ataklarla başarılı olabiliryorlar. Başarılı da oldular. Kendi sahalarında ama pek iyi değiller. Umarım bu istatistik bizim işimize yarar." diye konuştu.

FIRTINA 22 SEZON SONRA

1990-1991 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası Ön Eleme Turu'nda İrlanda'nın Bray Wanderers takımıyla eşleşerek ilk kez Avrupa kupalarında bir İrlanda takımına karşı mücadele veren bordo-mavililer, 22 sezon sonra İrlanda'da karşılaşma oynayacak. İlk eşleşmede deplasmanda Bray Wanderers ile 1-1 berabere kalan, sahasında ise 2-0 galip gelerek 1. tura yükselen bordo-mavililer, Derry City karşısından İrlanda'dan turla dönerek İrlanda takımları karşısında 2'inci kez turu geçmeye çalışacak.

680 GÜNLÜK HASRET

Trabzonspor, Derry City karşısında kazanması halinde Avrupa Kupaları'nda 680 günlük deplasman galibiyet hasretini sonlandırmış olacak. En son 14 Eylül 2011'de yapılan UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçında Inter deplasmanında 1-0'lık galibiyetle dönen bordo-mavililer, daha sonra galibiyet elde edemedi.

AKÇAY İÇİN İLK

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Derry City deplasmanında turla dönmeleri halinde Avrupa Kupaları'nda ilk kez tur sevinci yaşayacak. Derry City karşılaşmasında bordo-mavil takımın başında ilk resmi mücadelesine çıkan Akçay, Avrupa'da tur başarısı göstermeye çalışacak.

EKSİKLER

Trabzonspor'un UEFA'ya gönderdiği ilk listeye göre takımdan ayrılan Tolga Zengin, Yasin Öztekin ile sakatlıkları bulunan Batuhan ve Caner kadrodayer almıyor. İrlanda'da yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavili takımın karşılaşmaya Onur, Zeki Yavru, Aykut Demir, Giray, Celutska, Aykut Akgün, Colman, Adrian, Olcan, Volkan ve Henrique muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor. maç saatini beklemeye başladı.

TRABZON NASIL TUR ATLAR?

Bordo-Mavililer, rövanşta alacağı her türlü galibiyet, beraberlik ve tek farklı mağlubiyette adını üçüncü tura yazdıracak. 2-0 ve 3-1 'lik Derry City galibiyetlerinde Fırtına havlu atacak. İrlanda ekibi 4-2 kazanırsa karşılaşma uzatmalara gidecek. 3 ya da daha farklı yenilgilerde de Karadeniz ekibi Avrupa'ya veda edecek.

MUHTEMEL 11'LER

DERRY CITY

Doherty
Greacen
McEleney
Madden
Osbourne
Molloy
K.Derry
McEleney
Kavanagh
NcNamee,
Patterson

TRABZONSPOR

Onur
Zeki Yavru
A.Demir
Giray
Celutska
A. Akgün
Colman
Volkan
Adrian
Olcan
Henrique

Hakem: Michael Lerjeus
Saat: 21:45
Stat: Brandywell Stadı
Yayın: Smartspor HD 
<< Önceki Haber Derry City - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER