Derry City - Trabzonspor maçı özeti!

Trabzonspor, Derry City'i 3-0 mağlup ederek, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turuna yükseldi. Trabzonspor'un yeni rakibi ise Dinamo Minsk...

Derry City - Trabzonspor maçı özeti!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda deplasmanda İrlanda'nın Derry City takımını 4 - 2'nin rövanşında da 3 - 0 yenerek 3. tura yükseldi. 

Bordo - mavililer 3. turdaki rakibi; Hırvat ekibi Lokomotiva Zagreb'i kendi evinde 2 - 1 kaybettiği maçın rövanşında 3 - 2 yenerek turu geçen Belarus ekibi Dinamo Minsk oldu. 

Maçlar 1 - 8 Ağustos'ta oynanacak...




MAÇIN ÖZETİ:

-Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Derry City'nin karşısına tur için çıktı. 

-İki takımın da kontrollü oynadığı mücadelede, ev sahibi Derry City daha baskın görünürken, Trabzonspor'da 43. dakikada Adrian'ın pasında Volkan'ın vuruşunu kaleci ayakları ile çelsede top kaleye yöneldi, ancak Higgins ağlara gitmekte olan topu çizgi üzerinden çelerek mutlak golü önledi.

-Mücadelenin uzatma dakikalarında Giray, sakatlanarak oyunu terk etti. Devre de 0 - 0 berabere sona erdi.

-55. dakikada Trabzonspor kalesi büyük bir tehlike atlattı. Bu dakikada kullanılan korner ataşında ceza sahası içinde McBride'ın kafa vuruşunda üst direğin altından ağlara gitmekte olan topu kaleci Onur üstten güçlükle kornere tokatladı.
 
-56. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta Olcan Adın'ın verkaçında defansında yardımıyla topu önünde bulan Paulo Henrique'nin plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0 - 1.

-78. dakikada Derry City beraberlik golüne çok yaklaştı. Bu dakikada kazanılan serbest vuruşta hafif çaprazdan Higgins'in uzak direğe sert şutunda topa kimse dokunamadı ve meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

-82. dakikada Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada gelişen kontratakta sağ çaprazda Volkan topla buluştu, ceza sahası içine çıkardığı topun gelişine Paulo Henrique dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0 - 2.

-90+1. dakikada Trabzonspor farkı üçe çıkardı. Bu dakikada gelişen atakta Paulo Henrique'nin topu kontrol edip geriye çıkardığı anda topla buluşan Abdulkadir düzgün ve sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0 - 3.

-Kalan dakikalarda iki takımın da çabası başka gol getirmeyince Trabzonspor, 4 - 2 kazandığı maçın rövanşında Derry City'yi deplasmanda da 3 - 0 yenerek 3. tura yükselen taraf oldu.

<< Önceki Haber Derry City - Trabzonspor maçı özeti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER