Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı hangi kanalda ve saat kaçta?

Dinamo Minsk - Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı hangi kanalda ve saat kaçta?

Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı hangi kanalda ve saat kaçta?

Dinamo Minsk ile Trabzonspor arasında oynanacak, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının, saat kaçta ve hangi kanalda olacağını arıyorsanız doğru adrestesiniz. 

Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı, 1 Eylül Perşembe günü, saat 19:00’da D-Smart'tan ekrana gelecek. Ayrıca Samanyoluhaber.com'dan da an be an Canlı Anlatım yapılacaktır.

Trabzonspor Avrupa Kupalarında 100.Maçına Çıkıyor. 
Trabzonspor Avrupa kupalarında geride kalan dönemde 99 maça çıktı. Trabzonspor 99 maçta 35 galibiyet 26 beraberlik 38 yenilgi alırken 129 gol attı 141 gol yedi. Trabzonspor deplasmanda oynayacağı Dinamo Minsk maçıyla 100.maçına çıkacak. Trabzonspor Avrupa kupalarında ilk maçını ve ilk galibiyetini Akranes karşısında 1976-77 sezonunda 3-1’lik skorla alırken ilk golünü Necmi Perekli atmıştı. Trabzonspor en farklı galibiyetini 6-0’lık skorla Vllaznia karşısında en farklı yenilgisini 7-2’lik skorla Barcelona karşısından almıştı. Hami Mandıralı 23 golle Trabzonspor’un Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu oldu. Aston Villa ve O.Lyon gibi takımları eleyen Trabzonspor ayrıca Inter (2 kez), Barcelona, Liverpool gibi ünlü takımları mağlup etmeyi başarmıştı. 

Dinamo Minsk Daha Önce Beşiktaş’a Elenmişti. 
Beyaz Rus temsilcisi Dinamo Minsk daha önce Türk takımları ile Avrupa kupalarında 2 kez eşleşmişti. 1987-88 sezonunda o zamanlar SSCB temsilcisi olarak Avrupa kupalarına katılan Dinamo Minsk, Kupa Galipleri Kupasında Gençlerbirliği karşısında 2-0 ve 2-1 kazanıp tur atlamıştı. Dinamo Minsk 1996-97 sezonunda ise UEFA kupası ön eleme turunda Beşiktaş ile eşleşmiş sahasında 2-1 kazanmasına rağmen İstanbul’da 2-0 kaybedip elenen taraf olmuştu.  

Türk Takımları, Avrupa Kupalarında Beyaz Rus Temsilcileriyle 11 Maç Yaptı.  
Türk takımları, Avrupa Kupalarında Beyaz Rus temsilcileri ile 6 kez eşleşti. 1996-1997 sezonunda Inter Toto Kupası'nda M.P.Antalyaspor deplasmanda FK Aura Minsk takımını 3-0 yenmiş, aynı sezon UEFA Kupası ön eleme turunda Beşiktaş ile Dinamo Minsk eşlemiş ve temsilcimiz deplasmanda 2-1 kaybettiği maçın rövanşında sahasında 2-0 kazanıp tur atlamıştı. 1987-88 sezonunda ise Gençlerbirliği yine Dinamo Minsk ile eşleşmiş oynadığı iki maçı da kaybedip elenmişti. 2010-11 sezonunda Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi 2.ön eleme turu ilk maçında FC Minsk takımıyla ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalırken rövanşta sahasında 4-1 galip gelmişti. 2011-12 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunda FC Gomel ile eşleşen Bursaspor ise evindeki ilk maçı 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazandı, rövanşta ise deplasmanda yine 1-0 gerideyken 3-1 galip bitirdi. Fenerbahçe ise geçen sezon Bate Borisov ile deplasmanda oynadığı maçta 0-0 berabere kalmış sahasında ise 1-0 galip gelip tur atlamıştı. Türk takımları, Beyaz Rus takımları ile oynadığı 11 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 

Dinamo Minsk, Beyaz Rusya Premier Lig’inde 4.Sırada Yer Alıyor. 
Dinamo Minsk takımı devam eden Beyaz Rusya Premier Lig’inde 28 puanla 4.sırada yer alıyor.  Oynadığı 18 maçta 7 galibiyet 7 beraberlik 4 yenilgi alan Dinamo Minsk takımı Avrupa kupalarında ise 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. Dinamo Minsk Avrupa kupalarında oynadığı 4 maçta 12 gol kaydetti.

Paulo Henrique 2 Maçta 3 Gol Attı. 
Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique bu sezon Derry City ile oynanan 2 maçta 3 gol atmayı başardı. Geçen sezon 28 resmi maçta 5 gol atan Paulo Henrique 2011-12 sezonunda Benfica karşısında Avrupa kupalarında 1 gol atmıştı. Paulo Henrique toplamda attığı 6 golle Trabzonspor’un UEFA listesinde yer alan oyuncuları içinde Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu konumunda bulunuyor.  

<< Önceki Haber Dinamo Minsk - Trabzonspor maçı hangi kanalda ve saat kaçta? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER