Dört büyükler devleti zarara uğrattı

Elde ettikleri reklam gelirinin yüzde 10'luk kısmını müdürlüğe ödemediler.

Dört büyükler devleti zarara uğrattı

Sayıştay Başkanlığı, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ile imzaladıkları sözleşme kapsamında statlardan elde ettikleri reklam gelirinin yüzde 10'luk kısmını müdürlüğe ödemediğini tespit etti.
Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan stadyumlarda maçlarını oynayan dört büyükler, SGM ile imzaladıkları sözleşmeler uyarınca saha içi, dışı ve scor-board reklamlarından elde ettikleri gelirler üzerinden yüzde 10'luk paylar alınması gerektiği vurgulanan Sayıştay raporuda, "SGM'de yürütülen denetimlerde, mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğüne ait olan stadyumlarda maçlarını oynayan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor Kulüplerinin Genel Müdürlükle imzaladıkları sözleşmeler uyarınca saha içi, dışı ve scor-board reklamlarından elde ettikleri gelirler üzerinden alınması gereken yüzde 10'luk pay olan toplam 5 milyon 246 bin 802 TL'nin tahsil edilmediği tespit edildi." denildi.

SAYIŞTAY SGM'NİN REKLAM PAYLARINI ALMADIĞINI TEPİT ETTİ

Sayıştay, ‘Spor Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Denetim Raporu'nu açıkladı. Raporda, Spor Genel Müdürlüğü'nün (SGM) mülkiyeti veya kullanımında bulunan spor tesislerinde düzenlenen Süper Lig müsabakalarına katılan takımların, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un Genel Müdürlüğün gelirlerini düzenleyen 14. maddesindeki her türlü reklam gelirlerine ilişkin hükümler kapsamında kulüplere kiralanan ya da kullanım hakkı verilen bazı stadyumlardan bu statları kiralayan ya da kullanım hakkını alan kulüplerin 3. şahıslarla imzalamış olduğu sözleşme bedelleri üzerinden belirli oranlardaki SGM paylarını almadığını tespit etti.

'TOPLAM 1,5 MİLYON TESİS GİRİŞ ÜCRETİ TAHSİS EDİLMEDİ'

Spor Genel Müdürlüğü'nün (SGM) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun ‘Genel Müdürlüğün Gelirleri' başlıklı 14'üncü maddesinde naklen yayınlardan elde edilecek gelir SGM'nin gelirleri arasında sayıldığı belirtilen raporda, "SGM'de yürütülen denetimlerde, 2012-2013 ve 2013-2014 futbol sezonlarında Spor Toto Süper Lig ile PTT Birinci Lig Kulüplerinden toplam bir milyon 509 bin 712 TL tesislere giriş ücretinin tahsil edilmediği tespit edildi." Denildi.

'4 BÜYÜKLER 5 MİLYON LİRA ÖDEMEDİ'

Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan stadyumlarda maçlarını oynayan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor Kulüplerinden, SGM ile imzaladıkları sözleşmeler uyarınca saha içi, dışı ve scor-board reklamlarından elde ettikleri gelirler üzerinden yüzde 10'luk paylar alınması gerektiği vurgulanan raporda, "SGM'de yürütülen denetimlerde, mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğüne ait olan stadyumlarda maçlarını oynayan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor Kulüplerinin Genel Müdürlükle imzaladıkları sözleşmeler uyarınca saha içi, dışı ve scor-board reklamlarından elde ettikleri gelirler üzerinden alınması gereken yüzde 10'luk pay olan toplam 5 milyon 246 bin 802 TL'nin tahsil edilmediği tespit edildi." İfadeleri yer aldı.

'HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK'

Raporda, kurum tarafından gönderilen cevapta adı geçen kulüplerin saha içi, dışı ve scor- board reklamlarından elde ettikleri gelirler üzerinden alınması gereken yüzde 10'luk payların tahsiline ilişkin gerekli yazışmalar yapıldığı ve hukuki işlem tesis edileceğinin belirtildiği hatırlatıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Dört büyükler devleti zarara uğrattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER