Emre Belözoğlu sonunda patladı

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e küfür ve hakaret etmediğini belirterek, "Sayın Bilic de bunu çok iyi biliyor" dedi.

Emre Belözoğlu sonunda patladı


Fenerbahçe Futbol Takım Kaptanı Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçında yaşanan olaylar anında rakip takımın teknik direktörü Slaven Bilic’e sarf ettiği sözlerin küfür olmadığını söyledi. Belözoğlu, olaylarla ilgili olarak ise "Saha içinde yaşanan saha içinde kalmalı." dedi. 

Emre Belözoğlu, Süper Lig’de geçen hafta Beşiktaş’la oynanan ve 2-0 kazandıkları derbi maçta siyah – beyazlı futbolcu Olcay Şahan’ın kırmızı kart gördüğü pozisyonun ardından yaşananlarla ilgili, Can Bartu Tesisleri Basın Odası’nda açıklamalarda bulundu. 

Son 2-3 gündür kendisi üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Emre Belözoğlu, ulusal ve uluslararası olmak üzere yaklaşık 17, 18 yıldır profesyonel futbol oynadığını hatırlatarak, "Futbolun uluslararası seviyede bu ülkede en iyi bilenlerden bir tanesiyim. Ülkemizin futbol olarak problemlerin saha içinden daha çok saha dışında olduğunu gözlemleyebilecek kadar da tecrübeliyim." şeklinde konuştu.

O gün yaşananların maçın önüne geçebilecek kadar saha içinde gerginlik olduğunu düşünmediğini kaydeden Emre Belözoğlu, "Maçı 2 – 0 rahat kazanmış bir takım olarak, maçın önüne geçebilecek kadar bir durumun ortaya çıktığına inanmıyorum. Sanki tek taraflı benim üzerimden algı oluşturulmaya çalışılması da rahatsızlık verici." değerlendirmesinde bulundu. 

Yaşananlar sırasında kendisinin karşısında bir muhatap olduğunu dile getiren Emre, "Benim de karşılaştığım bir hal var tavır var. Benim üzerimden gidilirse bu hakkaniyetli olmaz. Maçın önüne geçecek bir durumun ortada olmamasına rağmen bu algının yapılması rahatsızlık verici. Türkiye’de herkesin her konuda fikri var; ancak bilgisi yok. Bunun üzerinde de durulmalı." diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ BİLİC’LE YAŞADIKLARI"

Derbide teknik direktör Bilic’le yaşadığı diyaloğun sorulması üzerine Emre Belözoğlu, "Maç içinde ve devre arasında kendisinin bana bir yaklaşımı var. Ben futbolcuysam saha içinde hakemle futbolcuyla diyaloğa girebilirim. Ben direkt kendisine bir yaklaşımda bulunsam benim tarafımdan bir hata olarak algılayabilirsiniz. Ama kendisinden yana bana bir şey geldikten sonra aslında kendisinin de bildiği hakaret olmayan bir ifadem var. Bu ifadeyi de Türkiye’de ne yazık ki böyle bir algı var. Bunun bir küfür olarak addedilmesi üzüntü verici. Bu bir küfür değil. Bunu sayın Bilic de biliyor." cevabını verdi. 

"SAHA İÇİ PROFİLİM ELEŞTİRİLMEYE MÜSAİT"

Emre Belözoğlu, saha içi profilinin eleştirilmeye müsait olduğunu da söyledi. Emre, "Benim tarafımdan da baktığınızda hatamın kusurumun karşılığının hakkaniyetli olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Hiçbir bir futbolcu, hiçbir yönetici, teknik adamla alakalı konuşmak istemediğini kaydeden tecrübeli futbolcu, "Çünkü sahanın içinde olanın sahanın içinde kalması gerektiğine inanıyorum. Sahanın içinde olan bazı şeyler varsa bunun da cezai hükümleri varsa hakemler var federasyonlar var. Biz bunu hesaplaşmaya götürecek şekilde davranmamalıyız." diye konuştu.

"AŞAĞI ÇEKME ÇABALARI ÇOK BASİT KAÇIYOR’

Belözoğlu, kendisi üzerinden bir algı oluşturulduğunu ve ivme kazanan takımının aşağı çekilmeye çalışıldığını dile getirdi. 

Emre, "Benim üzerimden bir algı oluşturup takımımız bir ivme yakalamışken bu aşağı çekme çabaları artık çok basit kaçıyor. Ülkemizde insanların her konuyla ilgili fikirleri var; bilgileri yok maalesef." şeklinde konuştu.

"BU CAMİAYA EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Elinden geldiğince takımı adına mücadele etmeye çalıştığını kaydeden Emre Belözoğlu, Fenerbahçe camiasına en iyi şekilde hizmet ettiğini belirtti. 

Emre, "Bu takımın başarısı benim için çok önemli. Kulübümüzün yaşadığı sıkıntıların hep merkezinde kendimi hissettim. Hatalar yaptım sorumluluklar aldım. Ben bu camiaya en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Bundan sonra da hizmet etmek istiyorum. Bundan sonra bize zarar verdiğimizi düşünen olursa biz hiçbir şekilde Fenerbahçe üzerinde kambur olmayız. Bizler Fenerbahçe’nin başarısı için buradayız." ifadelerini kullandı.

"LİGİN İLK YARISINI LİDER BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Emre Belözoğlu, son olarak ilk 8 hafta onuna iyi bir şeklide geldiklerini ve ilk yarıyı lider bitirmek istediklerini söyledi. Emre, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk 8 hafta her maç kendi içinde zorlukları olan maçlardı. İlk 8 haftaya iyi bir şekilde geldiğimizi düşünüyorum. Sezon başı itibariyle yaşadıklarımız belli sıkıntılar getirdi takıma. Her maç zor. Ligin en iyi kadrosu ve takımı olduğumuzu biliyoruz. Son haftalarda bunu sahaya yansıtmaya başladık. Ligin ilk yarısını lider olarak bitirmek istiyoruz. Bu güç de bizde var."


CİHAN
<< Önceki Haber Emre Belözoğlu sonunda patladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER