Federasyonun skandal Fenerbahçe kararı...

Futbol Federasyonu yetkilileri Perşembe günü Avrupa'da oynayan Fenerbahçe'nin lig maçını neden Pazar gününe aldı?

Federasyonun skandal Fenerbahçe kararı...

Türk futbolunda gün yok ki yeni bir tartışma çıkmasın. Şimdi de Fenerbahçe - Bate Borisov maçından sonra Aykut Kocaman'ın Federasyonla ilgili söyledikleri kamuoyunu meşgul ediyor.

Aykut Kocaman'ı bu güne kadar teknik adamlığı konusunda çok eleştirmiş birisi olmama rağmen doğrusu Avrupa maçının ardından serzenişini çok haklı buldum.  

Kocaman, Çarşamba günü Avrupa maçı oynamasına rağmen Galatasaray'ın lig maçının kendilerinden bir gün sonraya alınmasına tepki göstermişti. İlk bakışta " ne olacak canım, ha bir gün önce ha bir gün sonra büyük takımsan bu tempoya katlanacaksın"  şeklinde cevap verilecek serzeniş, Federasyon yetkilisi Ufuk Özerten'in bir televizyon kanalına bağlanıp gerekçelerini anlatmasından sonra daha da haklı çıktı.

Ufuk Özerten, kısaca Fenerbahçe'nin Çarşamba günü kupa maçı oynayacak olması nedeniyle lig maçını Pazar gününe aldıklarını söyledi. Özerten, Fenerbahçe - Kasımpaşa maçını Pazartesi gününe alsaydık "bu defa da bir gün sonra kupa maçı oynatılır mı?" diye soracaklardı dedi.

Sayın Özerten kusura bakmasın ama yıllardır Türk futbolunun içinde değilmiş, tartışmaları bilmiyormuş gibi cevap verdi. Tam tersine bu konuları en fazla bilmesi gereken kişi o. Yapılması gereken aslında çok basitti. Madem Fenerbahçe'nin maçını Pazar gününe aldınız, Galatasaray'ın maçını da Cumartesi günü oynatırsınız olur biter. Diyelim bunu yapmak aklınıza gelmedi o zaman Fenerbahçe kulübüyle görüşürsünüz onların da görüşünü alırsınız. Hiç olmadı kararınızın gerekçesini önceden kamuoyuna aktarırsınız. Federasyonun bu gibi konularda herkesten daha dikkatli olması gerektiği ortada.

Bir günden ne çıkar diyenler olabilir. Bence çok şey fark eder. Konu hiç de basit değil. Her şeyden önce Ligin sonu gittikçe yaklaşıyor ve iki takım arasında 6 puan gibi küçümsenmeyek bir fark var.  Tabi ki Fenerbahçe önde giden Galatasaray'ın bir gün daha dinlenmesini istemez. Aynı şey Galatasaray'a yapılsaydı emin olun Fatih Terim'den daha sert bir açıklama da dinleyebilirdik.

Bu açıdan Sayın Ufuk Özerten'in açıklamasını çok yadırgadım. Durduk yerde kulüplerin ağzına sakız verdiler. Kendilerini de zor duruma düşürdüler. Sonra da çıkıp "Avrupa takımları nasıl üç günde bir maç oynuyor?" diyerek kulüplere akıl vermeye kalkmak son derece yersiz. Federasyonun asli görevi akıl vermek değil, kulüpler arasındaki eşitliği sağlamak...

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com







<< Önceki Haber Federasyonun skandal Fenerbahçe kararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER