Fenerbahçe - Galatasaray derbisi saat kaçta hangi kanalda?

Süper Lig'de derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi saat kaçta hangi kanalda?

Süper Lig'de derbi günü! Türkiye'nin en çok taraftara sahip iki kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu akşam saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı Lig TV ve Samanyoluhaber.com'dan canlı takip edebilirsiniz.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan tarihin 374. derbisini Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi Çağatay Şahin.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ni garantilemek istiyor

Süper Lig'de 32 maçta 68 puanı bulunan Galatasaray, geçen haftaki Sivasspor galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan etti. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde sahaya çıkacak sarı-kırmızılı ekip, rakibini yenerek, Kadıköy'de 14 yıla yakın süren galibiyet özlemini sonlandırmak ve şampiyonluğunu taçlandırmak amacında.
Şampiyonluk şansını geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisiyle matematiksel olarak yitiren Fenerbahçe ise derbiyi kazanarak, taraftarlarına 3 puan hediye etmek istiyor. Sarı-lacivertlilerde bir başka hedef de UEFA Şampiyonlar Ligi yarışını sürdürmek.

Umut ve Cristian cezalı 

Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Umut Bulut ve sakatlığı süren Çağlar Birinci dışında eksik bulunmuyor. Fenerbahçe'de ise sarı kart cezalısı Cristian forma giyemeyecek, Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal'ın da sakatlığı mevcut.

374. kez 

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de pazar günü yapacakları sezonun son derbisiyle birlikte tarihlerinde 374. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan statta 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 104 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 373 maçtan 141'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 119 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı. "Sarı kanaryalar"ın attığı toplam 522 gole, "Cim Bom" 475 golle karşılık verdi.

Galatasaray 14 yıldır kazanamıyor 

Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, pazar günkü derbinin oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 14 yıla yakın süredir resmi maç kazanamıyor.
Kadıköy'e "şampiyon" unvanıyla çıkacak Galatasaray, Kadıköy'de son galibiyetini 1999'da aldı. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, rakibiyle daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 13'ü de lig olmak üzere 16 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

Galatasaray, bu süre içinde Kadıköy'deki beraberliklerinden 2'sini Türkiye Kupası karşılaşmalarında elde ederken, deplasmandaki son 1. lig maçından 10'unu yitirdi, son 3 maçta beraberlik alabildi.
İki takım arasında Kadıköy'deki son 16 maçtan 11'ini Fenerbahçe kazandı, 5'i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin bu süredeki 35 golüne, Galatasaray 12 golle yanıt verebildi.

2006-07'nin rövanşı 

İki takım arasında son yıllarda ikinci kez bir derbi, taraflardan birinin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından oynanacak. Ligde geçen hafta Sivasspor'u 4-2 yenerek Kadıköy'e "şampiyon" unvanıyla gelecek Galatasaray, 2006-2007 sezonunda aynı şekilde Fenerbahçe'yi ağırlamıştı.

Süper Lig'in 33. haftasında, 19 Mayıs 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbiye şampiyonluğunu ilan ederek çıkan Fenerbahçe, müsabakadan 2-1 galip ayrılmıştı. Galatasaraylı taraftarların bu maçta sebep olduğu saha olayları nedeniyle sarı-kırmızılılar 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.
<< Önceki Haber Fenerbahçe - Galatasaray derbisi saat kaçta hangi kanalda? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER