Fenerbahçe Avrupa'yı şaşkına çevirdi!

Fenerbahçeli taraftarların seyircisiz oynanan maçta saha dışından atılan fişeklerle oyunu durdurması bütün dünyada ses getirdi.

Fenerbahçe Avrupa'yı şaşkına çevirdi!

En dikkat çekici yorum ise “İlginç, güzel ama holigansı” oldu. A haberleri'>UEFA Avrupa Ligi’nde BATE ile Kadıköy’de oynayan Fenerbahçe, bu maçı UEFA’nın cezası nedeniyle seyircisiz oynadı. Fakat stat çevresinde kurulan dev ekranın karşısında binlerce Fenerbahçeli yine de takımına destek verdi. Bununla da yetinmeyen “Çılgın Fenerbahçeliler” 54. dakikada 50’ye yakın işaret fişeğiyle bir anda stattaki herkesi şok etti. Bu fişeklerin atılmasıyla stattaki herkes kafasını gökyüzüne kaldırdı. Muhteşem bir görüntü oluşmuştu ama stat içine düşen fişekler tehlike oluşturdu.

İşte tüm bunlar dünyada büyük ses getirdi. AP, Reuters gibi ajanslar bu ilginç olayı paylaşırken, başta İngiliz medyası olmak üzere birçok medya kurumu da bu olayı paylaştı. Ayrıca ünlü bloglarda bu olayı takipçilerine duyurdu. Bu bloglardan “Dirty Tackle”ın “İlginç, güzel bir o kadarda holigansı” yorumu ise oldukça dikkat çekiciydi. 

AVRUPA'DA FİŞEK YANSIMALARI

BİLD: Paraşüt olayı gerçekleştiğinde herkes şaşırdı ve ortak yorum şuydu: “Kötü değildi”. Ama fişekler yedek kulübelerinin yakınına düştü ve yaralanan olmadı.
SPİEGEL: İstanbul’daki hayalet oyunun içine Fenerbahçeliler paraşütmeşale attılar.
DAİLY MAİL: Taraftarlar cezalı maça paraşütle meşale attı.
Dünyada büyük yankı uyandıran bu olay manşetlere taşınırken İngiliz The Guardian gazetesi tarafından da günün fotoğrafı seçildi.

Fener UEFA'ya hava attı
Sarı-Lacivertli taraftarlar saha dışından 150 tane paraşütlü deniz fişeği attı. Bunlardan 3'ü Şükrü Saracoğlu'na düştü! Bu eylem Avrupa'da geniş yankı buldu. Fenerbahçe UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Fenerbahçe'ye para cezası verilmesi bekleniyor

ORGANİZASYON DETAYLARI 
Peki bu organizasyon nasıl yapıldı. Takvim Gazetesi'ne göre olay şöyle gelişti; İşte ulaşılan detaylar 
* Paraşütlü deniz fişeği, denizcilik sektöründe çalışan birkaç taraftarca, denizcilik malzemeleri satan şirketlerden temin edildi. 
* Taraftarların, hepsi sadece bir gruba bağlı değildi. GFB, KFY, Unifeb gibi çeşitli gruplardan taraftarlar, organizasyonu birlikte gerçekleştirdi. 
* Organizasyonda 100-150 adet fişek kullanıldı. 
* Bu işi 15 kişilik bir taraftar grubu yaptı. Kaçanlardan 1 kişi yakalandı. Kadıköy Adliyesi'ne çıkartıldı ve serbest bırakıldı. Bu kişi 6 ay maçlara giremeyecek... 
* Mönchengladbach maçındaki olaylar sonrası sahası kapanan Fenerbahçe'ye, BATE maçı sonrası da para cezası gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. UEFA, 3 cezanın ardından uygulama aynen devam ederse yine seyircisiz oynama yöntemine başvuruyor. 
* Paraşütlü deniz fişeği, Fenerbahçe taraftarının ilk kez kullandığı bir şey değil. Sarı-Lacivertli taraftarlar daha önce, TT Arena'da Galatasaray'ı 2-1 yenen takımı 2. köprü girişinde karşılarken bu fişekleri ateşlemişti. 
* Kaptan Alex de Souza'nın vedasında da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu fişekler ateşlenmiş ve havalimanı güvenliği alarma geçmişti. Alex'in vedasında bu fişeklerden biri uçakların iniş-kalkışını kontrol eden kuleye isabet etmiş, kulede yangın tehlikesi yaşanmış ve kısa süreli panik olmuştu. 


Mustafa ÇULCU
MUHTEMELEN PARA CEZASI!
Maçı hakem havai fişek nedeniyle oluşan sis yüzünden oyunu durdurdu. Yani oyun durduğu için yapılan bu eylem kayıtlara geçti. Rapordaki bilgilere dayanarak Disiplin Kurulu'da mutlaka bir ceza verecektir. Muhtemelen para cezası olur. 

Bülent YAVUZ
SAHA KAPATMA CEZASI OLMAZ
Sahaya atılan meşale ile F.Bahçe'ye ceza getiren olaylar birbirinden farklı. BATE Borisov maçında yaşanan olay çok kısa süreli oldu. Ben UEFA'nın Fenerbahçe'ye atılan bu birkaç meşale nedeniyle saha kapatma cezası vereceğini düşünmüyorum. 

Selçuk DERELİ
TARAFTARI ELEŞTiRiYORUM!
Eğer oradaki temsilciler o meşaleyi sahaya atanların taraftar olduğu tespit ettiyse mutlaka Fenerbahçe'ye bir disiplin işlemi uygulanacaktır diye düşünüyorum. Verilen ceza para cezası olsa bile bunu yapan taraftarları eleştiriyorum. 

Serdar TATLI
MUTLAKA CEZA GELECEKTiR
Tabii ki UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir ceza daha gelecektir. Taraftarların dışarıdan da olsa sahaya atmış oldukları yanıcı ve patlayıcı maddeler var. Ama bu kez para cezası olur. Şahsen yine bir saha kapatma cezası beklemiyorum. 

F.BAHÇE: ZARAR GÖRÜYORUZ
F.Bahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilmesinin ardından yönetim bir açıklama yaptı. Açıklamada eylemi gerçekleştiren taraftarlara sitem dolu sözler vardı. Açıklamada "Taraftarlarımızdan; sorumluluk, bilinç ve aidiyet duygusu ile takımımızın yanında olmak adına, saha olaylarından kaçınmalarını beklemekteyiz. Bunlar takıma zarar veriyor" ifadesi kullanıldı.

3 FİŞEKLE UEFA DİSİPLİN KURULU'NA
Sahaya isabet eden 3 paraşütlü deniz fişeği F.Bahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'na gitmesine neden oldu. Yaşanan olaylar İngiliz Daily Mail gazetesine bile haber oldu... 



<< Önceki Haber Fenerbahçe Avrupa'yı şaşkına çevirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER