Fenerbahçe derbide hakeme yenildi

Bir maçın sonucunu sadece hakeme yüklemek elbette olmaz ancak derbinin tecrübesiz hakemi Mete Kalkavan için bunu söylemek biraz zor..

Fenerbahçe derbide hakeme yenildi

Galatasaray'ın Eskişehir'de puan kaybetmesinden sonra Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde tabir yerindeyse Rus ruleti gibi bir maç izledik.

İki takıma da yaramayan tek sonuç beraberlikti. Oyunun genelinde üstünlük Fenerbahçe'de olsa da maçı kazanan Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar mücadeleden ancak santrası yapılmayan golle galip gelebilirdi ki o da oldu.

Son saniyeye kadar rakip kalede gol arayan Fenerbahçe, golü kendi kalesinde gördü. Beşiktaş'ın cesur futboluna karşın daha çok gol pozisyonu üreten Fenerbahçe, rakibinden daha çok hakeme takıldı diyebiliriz. Mete Kalkavan ve yardımcı hakemler sonuca çok etki edecek hatalar yaptılar. Önce Fenerbahçe'nin ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü, ardından Meireles'in elinin vücuduna bitişik olduğu halde verilen serbest vuruş ve gelen Beşiktaş'ın beraberlik golü.

Çoğu kez yapıldığı gibi sonucu bir tek hakemlere bağlamak elbette yanlış ancak derbinin hakemi bu eleştiriyi gerçekten hak etti diyebiliriz. Bu hatalarda yardımcılarının payı da çok büyük tabi ki...

Hakem Mete Kalkavan avantaj kuralını da çok kötü uyguladı. Hata yapma korkusu ve tribünlerin baskısı ona hata yaptırdı. Doğrusu Merkez Hakem Kurulu'nun böylesine bir maça daha tecrübeli bir hakem atamasını beklerdim. Şimdi onlar da pişman olmuştur ancak her zaman olduğu gibi işten geçti. Daha en başında bunu düşünmeleri gerekirdi.

Hakemleri bir yana bırakırsak Fenerbahçe gerçek anlamda favorisi olduğu derbiyi kaybetti. İlk golü bulduktan sonra sarı lacivertli takımın neden doksan derece değiştiğini anlayamadım. Gardı düşen ve beraberlik için kalesini terkeden Beşiktaş'a karşı ikinci veya üçüncü golü de bulabilirlerdi. İlk gole kadarki oyun temposunu sonrasında sürdüremeyen Fenerbahçe için akla gelen tek konu kenar yönetiminin etkisizliği olur. Bu açıdan takımını toparlayamayan Aykut Kocaman'ı da eleştirmek gerekiyor. 

Beşiktaş ise beklenenin dışında oynamadı. Maç içinde Fenerbahçe gibi dikey inişler yaşamadılar. Bir alçalan, bir yükselen tempolarıyla son saniyede de olsa galibiyeti koparmasını bildiler. 

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com



<< Önceki Haber Fenerbahçe derbide hakeme yenildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER