Fenerbahçe'nin başkanı kim olacak?

Yıldırım ve Aydınlar, kongreye iddialı hazırlanıyor. Aziz Yıldırım cephesi, “Seçilmekten yana kuşku duymuyoruz” derken, Aydınlar ve ekibi, “Katılım yüksek olursa kongreyi biz alırız” iddiasında.

Fenerbahçe'nin başkanı kim olacak?

Fenerbahçe'de kongre rüzgarları sert esmeye başladı. Sarı lacivertli kulübün öne çıkan iki başkan adayı Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar birbirlerine karşı hamle üstüne hamle yapmaya başladı. 
Gelin son günlerde yaşanan ve dikkatlerden kaçmayan gelişmelere bir göz atalım. 
Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi seçim merkezi olarak Ülker Arena’nın hemen yanındaki bir ofisi kullanıyor. Bu ofise yakın cafe ve restaurantları Aydınlar’a yakın isimler doldurmuş durumda. Bu isimler seçim sonucu konusunda oldukça emin konuşuyorlar.

SEÇİM MERKEZİ KULÜP BİNASI

- Katılım yüksek olursa biz kazanacağız. Karşı taraf katılımın az olması için çaba sarfediyor. Bunun için de Aziz Bey kesin kazanacak algısı yaratmaya çalışıyorlar.

Aziz Yıldırım tarafında ise daha çok sessizlik hakim. Ama bu sessizlik sanki fırtına öncesi sessizliği gibi. Yıldırım’ın ekibindeki isimler yoğun bir çalışma içindeler. Kongre üyelerine tek tek ulaşılıyor. Başkan’ın çevresine sorarsanız seçim sonucu açık:

- Elbette Aziz Bey kazanacak. Bundan kuşku bile duymuyoruz. Geçen dönemde Şadan Bey’in (Kalkavan) aldığı oy oranına bakın Mehmet Ali Aydınlar’ın şansnı görürsünüz.

Yıldırım’dan kitaplı salvo

Aydınlar’ın suçlamasına sessiz kalan Yıldırım, önceki akşam saatlerde bir hamle yaptı ve bastırdığı seçim kitapçığını (ya da Aydınlar’ı suçladığı) dağıttı üyelere. Bu kitapçıkta Aziz Yıldırım, Aydınlar’ın hiç ismini zikretmeden suçlamalarını sıralıyordu:

- Kimler rakibin şampiyonluk kutlamasında onur konuğuydu.
- Kimler F.Bahçe adına çirkin pazarlıkta baş köşede oturdu.
- Kimler Aziz Yıldırım aleyhine ifade için İbrahim Akın’a baskı yaptı.   

Aydınların yanıtı 24 saat sonra

Yıldırım’ın bu açıklamalarına Mehmet Ali Aydınlar’ın yanıtı yaklaşık 24 saat sonra geldi. Aziz Yıldırım’ı televizyonda açık oturuma çağıran Aydınlar, F.Bahçe Başkanı’nı demokrat olmamakla suçladı ve “Bir spor kulübünün başkanlık seçimi için kullanılmaya çalışılan strateji, dil ve üslup nasıl bu seviyelere gelebilr diye düşündük ve üzüldük” yanıtını verdi.

Fenerbahçe’nin elinde belge var

Bu sözlere yanıt F.Bahçe kulislerinden geldi: “Aydınlar voleybol şubesindeki sponsorluğunun feshedilmesinden sonra, kulüpten 850 bin TL’lik sponsorluk parasını ve 150 bin TL’lik kombine parasını geri istedi. Bunun karşılığında da Tüm bu ödemeleri biz kulüp olarak kendisine yaptık. O da bize fatura gönderdi. Bu belgeler kulüpte mevcut.”

Sosyal medya çalışması

Fenerbahçe kongresi öncesi yaşananları kısaca özetlemeye çalıştık. Üslup giderek sertleşiyor. 
Taraflar karşılıklı olarak birbirlerini suçluyorlar. Ama iki tarafta Fenerbahçe’nin tüm dinamiklerini kullanmak için canla başla çalışıyor. 

Fenerbahçe taraftarının sosyal medya adresleri de karşılıklı olarak tavır almış durumdalar. 12 numara Aziz Yıldırım’ın yanında yer alırken, Antu.com Mehmet Ali Aydınlar tarafında.

GRUPLAR NE DURUMDA

Fenerbahçe’de etkili olan ve kongre üyelerinin içinde bulunduğu gruplar da çalışmalarını sürdürüyor. 
Sarı lacivertli kulüpte şu 4 grup oldukça etkili. 

 Fenerbahçe Gönüllüleri.
Fenerbahçe 2000 Derneği.
Birleşik F.Bahçelile Vakfı.
1907 F.Bahçeli Derneği.

Ancak bu gruplar güçlerini olduğundan da fazla gösterme çabası içindeler. Bundan dolayı sağlıklı bir değerlendirme çok mümkün değil. Bu noktada 1907 Derneği’ni diğerlerinden ayrı tutmak gerekir. Son derece tutarlı ve etkililer.

Anket yaptırıyorlar

İki başkan adayı da bir yandan çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da kongre üyelerinin nabzını tutmak için anket yaptırıyorlar. Hangi tarafa sorsanız, anket sonucunu kendi adına “Mükemmel” olarak yorumluyor. Aydınlar ekibine göre onlar önde, Yıldırım tarftarlarına göre de Aziz Yıldırım önde.

İlk hamle Aydınlar’dan

Aydınlar önceki gün basın açıklamasıyla Yıldırım’a karşı ilk hamlesini yaptı. Mehmet Ali Aydınlar, Yıldırım’ı kulübün tüm imkanlarını yararına kullanmak ve kongre üyelerinin listesini kendisine vermemekle suçladı. 
- Adaylığını kulübün resmi sitesinde açıklıyor.
- Kulüp çalışanları lobi faaliyetinde bulunuyor ve  sporcuları kampanyasında kullanıyor. Hürriyet
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin başkanı kim olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER