Fenerbahçe'ye yine gönderme yaptı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Türk hakemliğinin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtirken, haksız eleştiriler yapıldığını söyledi..

Fenerbahçe'ye yine gönderme yaptı

Antalya'da düzenlenen Merkez Hakem Kurulu Üst Klasman Hakem Ara Semineri'nde konuşan Zekeriya Alp'in açıklamaları şu şekilde; 
  
"Benim ifade ettiklerim, benim açıklamalarım ortada. Sanırım bazı insanlar beni yanlış anladı. Fenerbahçe kulübünün bana bu konuyla ilgili cevap vermesi beni rahatsız etmedi. Böyle durumlara alıştık artık." 

''ÖN YARGISIZ OLMAK GEREKİYOR''

"Bakmakla görmek arasındaki farkı anlamak, doğru saptamaları ve sağlıklı eleştirileri beraberinde getiriyor. Bu noktaya gelmek için emek harcamak zaman ayırmak, bilgi sahibi olmak ve ön yargısız olmak gerekiyor. Yıllardır futbolun içinde olan biri olarak MHK başkanlığı öncesinde hakemlikle ilgili benim de göremediğim bir çok detay varmış. Ne zaman ki görevime başladım, hakem ailesi içine girdim, ilişkilerimi yoğunlaştırdığımda detayların farkına vardım. Eğitim bunlardan biriydi. Futbol ailesinde en düzenli ve kaliteli eğitimin yapıldığı kesim hakemlik. Jaap Uilenberg ve Giovanni Stevanato'ya bu vesileyle desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Bu desteklerin yansımalarını gerek ülkemizde ve yurtdışında hakemlerimizin performans artışıyla gözlemlemeniz mümkün. Ayrıca Eğitim Dairesi'nin başındaki Oğuz Sarvan'a ve ekibine de teşekkür ediyorum."

"ONUR VERİCİ GELİŞME"

Haklemlerin aldığı uluslararası görevlerin 2 sezondur arttığını belirten Alp, "Hakemlerimiz, UEFA ve FIFA organizasyonlarında son 2 sezondur zorluk seviyesi yüksek maçlar almaya başladılar. Geçen yıllarda 138 ve 156 hakemimizin görev almasından sonra, geçen sezon 227 hakemimiz, bu sezon yılın ilk yarısında 172 hakemimiz görev aldı. Bu Türk hakemliği adına onur verici bir gelişmedir. Ayrıca ve FIFA'nın hakemlerimize sunduğu güvenin yansımasıdır" dedi.

"HAKETTİĞİMİZ SAYGIYI İSTİYORUZ"

En ufak hatada insaf sınırını aşan eleştirilerin yapıldığını ifade eden Alp, şöyle konuştu:

"Toplum olarak bakarken görmeyen bir yapıdayız. Nedense biz bardağın dolu tarafından ziyade neden boş tarafından bakmaktayız. Gönül rahatlığıyla söylüyorum bazıları görse de görmese de hakemlikte bardağın boş tarafı doluyor, Türk hakemliği her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu gelişme taktir görüyor mu peki? Biz aslında çok şey istemiyoruz, sadece hak ettiğimiz saygıyı istiyoruz. En ufak bir hatada insaf sınırını aşan suçlamaları ve kişisel saldırıların hakemlik ve futbol adına hiçbir katkısı olmadığına inanıyoruz.
Hakemlerin her maçı mükemmel yönetmediğini biliyoruz ama bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki maçta yaşanan olumsuz yönetimlerle hakemlerimizi genelde başarısız gösterme niyetini anlamakta zorlanıyoruz. Şundan emin olun; tüm maçlarda pozisyonlar hocalarımızca izleniyor. Hata varsa görüntüler eşliğinde anlatılıyor. Tıpkı burada yaptığımız ve yapacaklarımız gibi."

"HAKEMLERİN PERFORMANSI BİZİ TATMİN ETTİ"

İlk yarıdaki hakem performansları hakkında da konuşan Zekeriya Alp, "Hakemlerimizin bu sezon içindeki gösterdiği performans bizleri MHK olarak tatmin etmiştir mutlu etmiştir. Emekleriniz, özveriniz, çalışma azminiz ve katkılarınız için teşekkür ediyorum. Ligin ikinci yarısında performanslarının daha iyi olacağından eminim. Sizlere inanıyorum ve güveniyorum" dedi.
Kaynak:  
<< Önceki Haber Fenerbahçe'ye yine gönderme yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER