Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı analizi

Galatasaray ve Çaykur Rizespor takımları arasında oynanacak önemli maçla ilgili bilmeniz gerekenler.

Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı analizi

Ç.Rizespor ile Galatasaray Arasında Süper Lig'de Oynanan Son 22 Maçta da Beraberlik Yaşanmadı.  

Ç.Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan son 22 Süper Lig karşılaşmada beraberlik sonucu çıkmadı. Bu maçlardan 3'ünü Ç.Rizespor kazanırken, 19'unu Galatasaray kazandı. İki takım ilk ve son olarak 1980-81 sezonunun 20. haftasında İstanbul'da 2-2 berabere kalmışlardı. İki takım arasında Galatasaray’ın ev sahibi olduğu 13 maçta Galatasaray 11 kez, Ç.Rizespor 1 kez kazandı, 1 maç ise berabere bitti.

Rıza Çalımbay Teknik Direktörlük Kariyerinin En İyi Lig Başlangıcını Yaptı. 

Süper Lig’de bu sezon oynadığı 5 maçta 4 galibiyet 1 yenilgi alan ve 12 puanla ile 3.sırada bulunan Ç.Rizespor tarihinin en başarılı ilk 5 hafta performansını da yakalamış oldu. Ç.Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay da lig tarihindeki en iyi başlangıcını yaptı. Rıza Çalımbay daha önce Eskişehirspor ile 2009-10 sezonunda ilk 5 haftada 9 puan toplamış ve 3.sırada yer almıştı. Rıza Çalımbay 2005-06 sezonunda Beşiktaş ile sezona başlamış ilk 5 haftada 8 puan toplamıştı.  

Burak Yılmaz 3 Gol Daha Atarsa 100’ler Kulübüne Girecek.  

Geçen sezon 24 golle Süper Lig’in gol kralı olan Burak Yılmaz yeni sezonda da ilk 4 haftada 2 gol atmayı başardı. Burak Yılmaz böylece Süper Lig kariyerinde toplamda 97 gole ulaştı. Burak Yılmaz 3 gol daha atarsa lig tarihinde 100’ler kulübüne girmiş olacak.

2003-04 Sezonunda Oynanan Ç.Rizespor Maçı Fatih Terim’in Görevden Ayrıldığı Maç Olmuştu. ( Bu Sezonda Ç.Rizespor Maçı Öncesi Görevinden Ayrıldı )

2003-04 sezonunda da Galatasaray’ın başında görev yapan Fatih Terim Atatürk Olimpiyat stadında oynanan Ç.Rizespor maçını 2-1 kaybetmiş ve görevinden ayrılmıştı.  Fatih Terim bu sezonda Galatasaray takımındaki görevinden Ç.Rizespor maçı öncesi ayrılmış oldu. Fatih Terim böylece Galatasaray’ın başında son maçına yine Atatürk Olimpiyat stadında çıkmış oldu. 

Galatasaray Fatih Terim’in Cezalı Olduğu 9 Maçta 7 Galibiyet 1 Beraberlik 1 Yenilgi Almıştı.

Fatih Terim geçen sezon 28.hafta oynanan Mersin İdman Yurdu maçında yaşanan olaylar nedeniyle 9 maç ceza almıştı. Galatasaray, Fatih Terim’in cezalı olduğu bu dönemde 7 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi almıştı. Galatasaray sadece lig maçında Fenerbahçe karşısında kaybederken Bursaspor deplasmanında da berabere kalmıştı. Galatasaray bu dönemde lig şampiyonluğunun yanı sıra sezon başı oynanan TFF Süper Kupa maçında ise Fenerbahçe karşısında uzatmalarda 1-0 kazanıp kupayı müzesine götürmüştü. 

Fatih Terim Galatasaray’ın Başındaki 3.Döneminde Sarı-Kırmızılı Takımı Ligin En Başarılı Takımı Yapmıştı. 

Galatasaray Fatih Terim’in yeniden göreve geldiği 2011-12 sezonundan günümüze 79 lig maçı oynandı. Galatasaray 79 lig maçında 48 galibiyet 22 beraberlik 9 yenilgi aldı. Galatasaray 79 haftada en başarılı takım olurken aynı zamanda en çok gol atan (150) ve en az gol yiyen (69) takım oldu. Galatasaray son 2 sezonda üst üste şampiyon olurken 2 kez de TFF Süper Kupasını kazandı. Galatasaray 79 haftanın 59 haftasını lider olarak tamamlamıştı. 

<< Önceki Haber Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı analizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER