Galatasaray - Kopenhag maçına damgasını vuran gelişmeler

Galatasaray, Kopenhag'ı mağlup ederken önemli istatistiklere de imza attı.

Galatasaray - Kopenhag maçına damgasını vuran gelişmeler

Galatasaray Avrupa Kupalarında 250.Maçına Çıktı.

Galatasaray sahasında oynadığı FC Copenhagen maçıyla Avrupa kupalarında 250.maçına çıkmış oldu. Galatasaray geride kalan dönemde 250 maça çıkıp 96 galibiyet 65 beraberlik 89 yenilgi aldı.

Wesley Sneijder Son 3 Resmi Maçında 4 Gol Attı. 

Wesley Sneijder son 3 resmi maçında 4.golünü attı. A Milli takımımıza karşı Hollanda forması altında 1 gol atan Sneijder, lig maçında Karabükspor’a karşı 2 gol ve Şampiyonlar Ligi maçında FC Copenhagen karşısında 1 gol kaydetti. 

Didier Drogba Şampiyonlar Ligi Kariyerinde 42.Golünü Attı. 

Didier Drogba 84. kez Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken 42.golünü attı. Drogba, Galatasaray forması ile altında Şampiyonlar Ligi’nde ise 3 gole ulaştı. Drogba geçen sezon Real Madrid karşısında 1 gol, bu sezon Juventus ve FC Copenhagen karşısında 1’er gol kaydetti.  

Felipe Melo, Kariyerinin İlk Şampiyonlar Ligi Golünü Attı.

Galatasaray’ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü attı. Galatasaray, Juventus ve Fiorentina forması altında bu turnuvada 24 maça çıkan Melo 1 gol atarken bu sezonda ilk golünü kaydetti. 

Galatasaray’ın İki Savunma Oyuncusu 3 Asist Yaptı.

Galatasaray sahasında FC Copenhagen karşısında 3-1 kazanırken asistleri savunma oyuncuları yaptı. İlk golün ortasını Dany Nounkeu yaparken 2.golün pasını ve 3.golün pasını Emmanuel Eboue verdi. 

Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi’nde 7 Maç Aradan Sonra Kazandı. 

Roberto Mancini Galatasaray’ın başında sahasında FC Copenhagen’ı 3-1 yendi ve 7 maç aradan sonra Şampiyonlar Ligi grup maçı kazandı. Galatasaray ile ilk maçına Juventus karşısında Şampiyonlar Ligi gruplarında çıkan Roberto Mancini sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Roberto Mancini geçen sezon Manchester City takımının başında D grubunda mücadele etmiş 6 maçta 3 beraberlik 3 yenilgi almış grubu son sırada bitirmişti. Manchester City sahasında Ajax, B.Dortmund ve Real Madrid ile berabere kalmış deplasmanda ise rakiplerine kaybetmişti.  Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi’nde son galibiyetini Manchester City ile 07.12.2011 tarihinde (686 gün önce) sahasında Bayern Münih karşısında 2-0’lık skorla elde etmişti.

Galatasaray Avrupa Kupalarında İlk Kez Danimarka Takımıyla Karşılaştı.

Galatasaray Avrupa Kupalarında ilk kez Danimarka temsilcisi ile karşı karşıya geldi. Galatasaray sahasında FC Copenhagen takımını 3-1 mağlup etti. FCCopenhagen ise birleşmeden önce eski adıyla Boldklubben 1903 Copenhagen adı altında 1991-92 ve 1977-78 sezonlarında Trabzonspor ile karşılaşmıştı. 1977-78 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupasında Trabzonspor’a deplasmanda 1-0 kaybetmiş sahasında 2-0 kazanıp tur atlamıştı. 1991-92 sezonunda UEFA Kupası 3.turunda Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 kalıp sahasında 1-0 kazanmış ve yine tur atlamıştı.  

<< Önceki Haber Galatasaray - Kopenhag maçına damgasını vuran gelişmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER