Galatasaray - Real Madrid maçı geniş özeti golleri

Galatasaray - Real Madrid maçının golleri, özeti, analizi, istatistikleri ve maça dair her şey burada!

Galatasaray - Real Madrid maçı geniş özeti golleri

Galatasaray, Mourinho Döneminde Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid Karşısında 3 Gol Atan İlk Takım Oldu. 
Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid karşısında 3 gol atan ilk takım oldu. Bu sezon kalesinde 14 gol gören Real Madrid takımı Manchester City karşısında ve B.Dortmund karşısında (2 kez) kalesinde 2 gol görmüştü. Galatasaray ayrıca Mourinho döneminde (son 3 sezonda) Real Madrid takımına bir maçta 3 gol atan ilk takım oldu. 

Galatasaray Sahasında Real Madrid İle Oynadığı 2 Maçı da 3-2 Kazandı. 
Galatasaray ile Real Madrid takımları Avrupa kupalarında 5 kez karşılaştı. Galatasaray 2000-01 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldiğinde Real Madrid ile eşlemiş sahasında 
3-2 yendiği rakibine deplasmanda 3-0 kaybedip elenmişti. Galatasaray aynı sezon başında UEFA Süper Kupa maçında Real Madrid’i uzatmalarda Jardel’in attığı golle 2-1 yenip kupayı müzesine götürmüştü. Galatasaray bu sezonda Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında rakibine deplasmanda 3-0 mağlup oldu sahasında ise 3-2 yendi. Galatasaray rakibiyle İstanbul’da oynadığı 2 maçı da 3-2 kazanırken attığı 6 golü de maçın 2.yarısında buldu.  


Galatasaray İspanyol Takımlarına 12 Maç Aradan Sonra Galip Geldi. 
Galatasaray Avrupa Kupalarında İspanyol ekipleri ile 27 maç yaptı. Galatasaray 27 maçta 8 galibiyet 6 beraberlik 13 yenilgi aldı. İstanbul’da oynanan 13 maçta Galatasaray 6 galibiyet 2  beraberlik 5 yenilgi aldı. Galatasaray Avrupa kupalarında İspanyol ekiplerini 12 maç aradan sonra yendi. Galatasaray en son 3 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da yine Real Madrid’i 3-2 mağlup etmişti.


Galatasaray Bu Sezon Şampiyonlar Ligi’nde Sahasında Manchester United ve Real Madrid’i Yendi.
Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde sahasında 5 maça çıktı.  Galatasaray bu 5 maçta 2 kez kazanırken 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Braga’ya sahasında 2-0 kaybeden Galatasaray grup maçında Cluj ile 1-1, 2.tur maçında Schalke 04 ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray sahasında Manchester United karşısında 1-0, Real Madrid karşısında 3-2 galip geldi. 

Emmanuel Eboue En Son 2009-10 Sezonunda Şampiyonlar Ligi Maçında Gol Atmıştı. 
Galatasaray’ın Fildişi Sahilli oyuncusu Emmanuel Eboue 3 sezon sonra Şampiyonlar Ligi maçında gol attı. En son 2009-10 sezonunda Arsenal forması altında Porto’ya 2.tur maçında gol atan Eboue toplamda bu turnuvada 3 gol kaydetti. 

Didier Drogba, Şampiyonlar Ligi Kariyerinin 40.Golünü Attı.
Galatasaray’ın golcü oyuncusu Didier Drogba Şampiyonlar Ligi kariyerinin 40.golünü Real Madrid karşısında attı. Kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü Real Madrid karşısında atan Drogba son golünü de Real Madrid karşısında kaydetti. Drogba böylece toplamda 12.kez İspanyol takımına gol atmış oldu. 

Jose Mourinho Kariyeri Boyunca Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finaline Kaldığı Tüm Sezonlarda Tur Atladı.
Jose Mourinho 4 farklı takımda toplamda 7 kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline kaldı. Jose Mourinhu bu 7 turun tamamında yarı finale çıktı. Bu sezon Galatasaray karşısında 3-0 ve 2-3 ile tur atlayan Mourinho, geçen sezon Real Madrid’in başında Apoel Nicosia takımını 3-0 ve 5-2 yenerek eleyen Mourinho 2010-11 sezonunda bu kez Tottenham’ı 4-0 ve 1-0 yenerek yarı finale kalmıştı. 2009-10 sezonda Inter ile kupayı kazanan Mourinho çeyrek finalde CSKA Moskova’yı 1-0 ve 1-0 yenerek elemişti. 2006-07 sezonunda Chelsea takımının başında çeyrek finalde Valencia’yı 1-1 ve 2-1 ile geçen Mourinho 2004-05 sezonunda bu kez Bayern Münih’i 4-2 ve 2-3 ile elemişti. Mourinho 2003-04 sezonunda kupayı kazanırken Porto’nun başında çeyrek finalde Lyon’u 2-0 ve 2-2 ile elemişti. Jose Mourinho toplamda 7 kez ile Alex Ferguson’a ait Şampiyonlar Ligi’nde en çok çeyrek finale kalan teknik direktör rekorunu egale etti. Jose Mourinho Avrupa kupalarında daha önce Türk takımları ile 2002-03 sezonunda Denizlispor ile eşleşmişti. Jose Mourinho, Porto ile Uefa kupasını kazandığı sezon Denizlispor’u 4.turda 2-2 ve 6-1’lik skorlarla elemişti.  

Cristiano Ronaldo Bu Sezon Şampiyonlar Ligi’nde En Golcü Oyuncu.
Real Madrid’in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. Oynadığı 10 maçta 11 gol kaydeden Cristiano Ronaldo takımının tüm maçlarında 90 dakika sahada kaldı.  

Cristiano Ronaldo Şampiyonlar Ligi Kariyerinin En Golcü Sezonuna Ulaştı.
Cristiano Ronaldo bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 10 maçta 11 gol attı ve turnuva kariyerinin en golcü iki sezonundan birine ulaştı. Geçen sezonda 10 gol atan Ronaldo toplamda ise 49 gol kaydetti ve turnuvanın en golcü ilk 5 oyuncusu arasına girdi. Ronaldo ayrıca üst üste 5 Şampiyonlar Ligi maçında gol attı ve bu alanda kişisel rekorunu kırdı.

<< Önceki Haber Galatasaray - Real Madrid maçı geniş özeti golleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER