Galatasaray alacağı ismi belirledi

Galatasaray Yönetimi, sambacı yıldızı kiralamak için düğmeye bastı.

Galatasaray alacağı ismi belirledi

Gökhan İnler ve yüksek total maliyetinden dolayı Melo’nun transferinden vazgeçen sarı-kırmızılılar, Sao Paulo’nun 22 yaşındaki ön liberosunda karar kıldı. 11 milyon euro bonservisi bulunan Wellington satın alma opsiyonuyla 3 milyon euroya kiralanacak.
 
G.Saray’da çok bilinmeyenli denkleme dönüşen ön libero transferi yavaş yavaş netleşiyor. Mazbatasını alarak başkanlıktaki 2. dönemine start veren Ünal Aysal’ın “Önceliğimiz Melo’nun mevkii. Ya oraya birini alacağız, ya da Melo’yu alacağız” demesinin ardından ilk somut adımlar atılmaya başlandı. Yönetim, birçok alternatif içinde tercihini Wellington’dan yana kullanma kararı aldı. Alınan bu kararın perde arkasını ise AMK açıklıyor.
 
Yönetim bu mevkii için özellikle iki ismin üstünde durdu: Gökhan İnler ve Felipe Melo. Türk pasaportu bulunduğu için önceliği Napoli’nin yıldızına veren sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibinin bonservis konusunda 12 milyon eurodan aşağı inmemesi ve Gökhan’ın da uzlaşmaz tavrı nedeniyle bu transferi rafa kaldırdı. Taraftarın sevgilisi olan Melo’da ise ortaya çıkan mali tablo, sarı-kırmızılılara geri vites yaptırdı. Juventus, sambacı için 6 milyon euro bonservis bedelinde diretti. Pitbull da yıllık 3.5 milyon eurodan 4 yıllık sözleşmede ısrar etti. Yönetim de totalde 20 milyon euroyu bulan maliyet nedeniyle Melo defterini kapatma kararı aldı.
 
1 MİLYON 750 BİN EURO ALACAK
 
İşte yaşanan bu gelişmelerin ardından rota alternatifler arasında yer alan bir başka isim olan Wellington’a döndü. Kulübü Sao Paulo, sambacı için 11 milyon euro bonservis istiyor. Sarı-kırmızılılar ise satın alma opsiyonuyla 3 milyon euroya kiralamayı düşünüyor. Eğer Wellington’dan memnun kalınırsa da sezon sonu 8 milyon euro daha verilip oyuncunun tapusu alınacak. Sao Paulo, sarı-kırmızılıların bu isteğine sıcak bakıyor. 22 yaşındaki yıldız da kendisine önerilen 1 milyon 750 bin euro garanti + 15 bin euro maç başı ücrete ‘okey’ dedi. Yani Wellington’un ‘parçalı’ formayı giymesi an meselesi.

<< Önceki Haber Galatasaray alacağı ismi belirledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER