Galatasaray'ın Bruma'sı için çok ilginç benzetme

Yeni transfer Bruma'yı bakın kime benzettiler.

Galatasaray'ın Bruma'sı için çok ilginç benzetme

Yeni Ribery olmaya aday!
Vatan Spor Yazarı Güntekin onay Galatasaray'ın genç transferi için önemli tespitlerde bulundu...İşte o yazı..

G.Saray'ın Bruma transferi belki bu sezona değil ama geleceğe yapılmış önemli bir yatırım. 19 yaşındaki oyuncu henüz bir yıldız değil ancak büyük bir yıldız adayı. G.Saray, belki de ‘Yeni Ribery’i buldum’ duygusuyla Bruma’ya büyük yatırım yaptı. 

Her iki ayağını da kullanınan Bruma’nın güçlü ayağı sağı. Her iki kanatta da oynayabiliyor. Ama sol kanadı daha çok seviyor. Bileklerine hakim, kıvrak ve çabuk. Potansiyelli bir oyuncu. Adam eksiltebiliyor, Miroslav Stoch tarzı soldan içeri doğru girip sağ ayağıyla şut arıyor. 

Ancak genç yıldız adayının gelişmesi lazım. Profesyonel ligde Sporting Lizbon’un geçen seneki ‘felaket sezonu’nda sadece 11 maç oynadı. Üst düzey futbol ve alt yaş grupları arasında büyük seviye farkı var. Güçlenmesi, takım savunmasını öğrenmesi zaman alacaktır. Şampiyonlar Ligi’nde, bu seviyede oynamamış 19 yaşındaki bir çocuktan takımı taşımasını beklemek iyimserlik olur. 

PİŞMESİ LAZIM

Portekiz'in bütün alt yaş milli takımlarında oynadı ve iyi işler yaptı. Ancak G.Saraylılar ‘Bruma geldi, kanat problemimiz hemen çözüldü’ diye düşünmesinler. Biraz beklemeleri gerekecek. Profesyonel seviyede üst düzey oyunlarda tecrübesi olmayan bir futbolcunun ne kadar yetenekli olursa olsun pişmesi ve öğrenmesi lazım. 


Fatih Terim sanıyorum 4-3-3’e dönecek. Melo’yla Selçuk’un önüne Sneijder’i koyacak. Bruma, Drogba ve Burak (Umut) ileri üçlüsüne dönecek. Daha güçlü rakipleri karşı ise 4-2-3-1 sistemini tercih edecek ve kalabalık orta sahaya dönecek.. En makul çözüm bu gibi görünüyor.

<< Önceki Haber Galatasaray'ın Bruma'sı için çok ilginç benzetme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER