'Gol atarsam hain demeyin'

Süper Lig takımlarımızda oynarken Türkiye’ye gol atan futbolculardan bazıları sizler için derledik.

'Gol atarsam hain demeyin'

A Milli takım, kader maçında Kadıköy’de Hollanda’ya 2-0 mağlup oldu. Terim yönetiminde oynadığı 3 maçı kazanan Ay yıldızlıların, Hollanda karşısında 4'te 4 hedefi ve play-off umudu gerçekleşmedi.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, Hollanda Milli Takımı forması altında Türkiye'ye karşı 90 dakika sahada kalıp bir de gol attı. Böylece Sneijder, uzun yıllar sonra Kadıköy'de galibiyet gören tek Galatasaraylı oldu.

Sneijder’in örnekleri aslında çok fazla... Kimi Milli Takıma gol attıktan sonra Türkiye’nin yolunu tuttu. Kimi de Süper Lig takımlarımızda oynarken Türkiye’ye gol attı. İşte o futbolculardan bazıları:

MiroslavStoch:

Geçtiğimiz yıl Slovakya ile oynanan hazırlık maçında, Miroslav Stoch A Milli takıma gol atmıştı. Bursa’da oynanan karşılaşmayı Slovakya 2-1 kazanmıştı.

Veli Kavlak:

Beşiktaş’ın gurbetçi yıldızı Veli Kavlak, Avusturya Milli takımı forması altında Abdullah Avcı yönetimindeki Türkiye’ye hazırlık maçında gol atmayı başarmıştı. Maçtan önce Veli, "Gol atarsam hain demeyin" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.


Guus Hiddink yönetimindeki Türkiye, 2010 yılında ABD ile hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti. Mücadeleyi ev sahibi Birleşik Devletler 2-1’lik skorla kazanmıştı. ABD’nin ilk golünü bir dönem Bursaspor’da kiralık olarak oynayan Jozy Altidore atmıştı.

Albert Riera:

Türkiye ile İspanya arasında Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan 2010 Dünya Kupası Avrupa ön elemeleri maçında, Türkiye İspanya'ya 2-1 yenilmişti. İspanya, uzatma dakikalarında Riera'nın golüyle 2-1 öne geçmişti. Riera daha sonra Galatasaray’ın yolunu tuttu.

Didier Drogba:

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde mücadele eden A Milli Takımımız, hazırlık maçında Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelmişti. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Millilerimiz, 90+2'de Drogba'nın golüne engel olamamış ve mücadele 1-1 sona ermişti.


Ay yıldızlılar, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerindeki ilk maçında Portekiz'e 2-0 mağlup olmuştu. Portekiz'in ikinci golünü 90+3. dakikada Raul Meireles kaydetmişti. O dönemde Porto forması giyen Meireles 2012-2013 sezonunun başında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Hakan Yakın:

Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ev sahibi İsviçre’yi 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. İsviçre’nin golünü Türkiyeli göçmen bir işçi ailenin çocuğu Hakan Yakın atmıştı. Gurbetçi futbolcu 2005 yılında Galatasaray’da yarım dönem top koşturmuştu.

DariusVassell:

2004 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde İngiltere’ye dünya üçüncüsü olarak giden millilerimiz, yıllardır yenemediğimiz, gol dahi atamadığımız İngiltere karşısında şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıkmıştı.İngiltere geleneği devam ettirdi ve sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. İngilizlerin gol perdesini açan Darius Vassell, 2009-2010 sezonunun başında 100. Yılında başarı elde etmek isteyen Ankaragücü’ne transfer olmuştu.

Alex De Souza:

Türkiye Alex’i Fenerbahçe’ye gelmeden önce tanıdı. 23 Haziran 2003’de Fransa’daki Konfedarasyon Kupası'nda. Brezilya milli takımı formasıyla, milli takımımıza gol attığında kimse tahmin edemezdi bir sezon sonra Fenerbahçe ile el sıkışacağını.

Milan Baros:

A Milli Takım, dünya üçüncüsü olduktan sonra 2003 yılında Teplice’de  Çek Cumhuriyeti ile bir dostluk maçı oynamıştı. Çekler mücadeleden 4-0 üstün ayrılmıştı. Ev sahibinin dördüncü golünü yıllar sonra Galatasaray’ın yolunu tutacak ve gol krallığı yaşayacak Milan Baros kaydetmişti.

GheorgeHagi:

1986 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye’nin Romanya’ya 3-0 kaybettiği maçta ilk golü, yıllar sonra yolu Türkiye’ye düşen ve hafızalarımızda iz bırakan Karpatların Maradonası, Gheorge Hagi atmıştı.

Yusuf Salih Kahyaoğlu

<< Önceki Haber 'Gol atarsam hain demeyin' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER