Karabükspor Galatasaray maçı ile ilgili önemli analizler

Biri şampiyon olma derdinde diğeri düşmeme. Birbirine tamamen zıt amaçlarla sahaya çıkmış iki takımın oynadığı futbol da birbirinden tamamen zıttı.

Karabükspor Galatasaray maçı ile ilgili önemli analizler

Galatasaray çok pas yapıp, farklı varyasyonlar ile pozisyon bulma çabasındayken Karabükspor topa sahip olduğu anlarda 2. bölgede neredeyse hiç pas yapmadan hızlı atağa kalkma düşüncesindeydi. Karabükspor hücumun temel prensiplerini bir kenara bırakıp kısa yoldan gole ve puana ulaşmak amacındaydı. İki takımın isabetli pas sayılarına bakıldığında arada 2 kat fark olması aslında çok şey anlatıyordu. Galatasaray 432 isabetli pas yapmışken Karabükspor 221 isabetli pas yapmıştı.

Galatasaray pas isabet yüzdesinde  %81’i bularak bu sezonki ortalamasının üzerine çıktı. Galatasaray'ın hücuma dönük 30 pas girişiminde bulunup 27’sinde isabet kaydetmiş olması dikkat çekiciydi. Karabükspor ise 17 kez hücum pası verip bunların yalnızca 6’sında başarılı olabildi. Topla oynama yüzdelerinde de % 60’a 40’lık Galatasaray üstünlüğü vardı. Galatasaray'ın pas ve topla oynama verilerinde böylesine üstün bir oyun oynamasına olanak veren aslında Karabükspor'du. Rakibe basmak yerine topun arkasında kalıp alan savunması yapmayı tercih etti. İşin ilginç yanı futbol adına böylesine etkisiz bir oyun sergileyen Karabükspor’un bulduğu 4 gol pozisyonuna karşılık Galatasaray’ın  3 gol pozisyonu vardı.

Sneijder maç içerisinde gol iştahı en yüksek oyuncu olarak dikkat çekti. 4 şut çekip 2 isabet kaydeden Sneijder 49 kez topla buluşup 34 isabetli pas yaptı.  Burak girdiği 2 pozisyonu değerlendiremedi. 4 şut çekip 3 isabet kaydetti. Drogba hiç gol pozisyonuna girememiş olsa da vermiş olduğu 4 hücuma dönük pasın 4’ünde de isabet kaydederek hücumcunun sadece attığı golle değerlendirilemeyeceğini gösteren isim oldu. İzleyenlere keyif vermeyen maçta Galatasaray 3 puana ulaşarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçmiş oldu. 


<< Önceki Haber Karabükspor Galatasaray maçı ile ilgili önemli analizler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER