'Şampiyonlar Ligi'nde hayalimiz yarı final'

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder, bu sezon ki hedeflerini açıkladı...

'Şampiyonlar Ligi'nde hayalimiz yarı final'

Galatasaray’ın yıldızı Wesley Sneijder, yabancı kuralına rağmen Avrupa’da yarı final oynamak istediklerini söyledi. İstanbul’un güzelliğini İtalyanlara anlatan Hollandalı, Fenerbahçe taraftarının dahi kendisine saygı duyduğunu belirtti. Aslan’ın 10 numarası, Prandelli’nin iyi diyalog kuran bir teknik adam olduğunu da kaydetti.

Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, içini İtalyanların yüksek tirajlı gazetesi La Gazetta dello Sport’a döktü. Yeni çalıştırıcı Cesare Prandelli’den Fenerbahçe’ye, Avrupa kupalarından kariyerine kadar merak edilenleri cevaplayan ünlü isim, Chelsea’yi çalıştıran eski hocası Mourinho’nun kendisini çağırması halinde buna ‘evet’ diyebileceğinin sinyallerini verdi.

Galatasaray’daki yeni teknik direktörü Prandelli’yi beğendiğini söyleyen 30 yaşındaki futbolcu, “O diyalog kurmak ve futbol oynamak isteyen birisi. Futbolda oyun sistemi her şey demek değil. Önemli olan doğru bir tutuma sahip olmak ve ben Prandelli’nin bunu gerçekleştireceğini düşünüyorum. Ligi kazanmalı, Şampiyonlar Ligi’nde de kendimizi daha çok geliştirmeliyiz. Galatasaray parası olan bir kulüp ve yatırımlar yapabilir, zaten öyle olmasaydı Prandelli bu görevi kabul etmezdi. Onun gibi biri kazanamayacağı yere gelmez.” dedi. Türkiye’de 5 yabancıdan fazla oynatılamadığına dikkat çeken başarılı krampon, “Avrupa’da ise bu durum farklı. Bunun zor olduğunu bilsek de Şampiyonlar Ligi’nde hayalimiz yarı final.” dedi.

Fener taraftarı da bana saygı duyuyor    

Eski hocası Jose Mourinho için “O bir numara ve onun gibisi yok.” nitelemesini yapan Sneijder, Mourinho’nun çağırması halinde İstanbul’u bırakıp bırakmayacağı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Bunlar gereksiz konuşmalar. Asla, asla deme diye cevaplamalıyım bunu. Bu durumlarda böyle cevaplanır. Gerçek olan, hayatta her şey değişiyor, şimdi Türkiye’deyim, birçok arkadaşım var, iyi yaşıyorum, ailem burada iyi ve İstanbul harika bir şehir. İnsanlar size saygı duyuyor, yaşamanıza izin veriyor. Hatta Fenerbahçe taraftarları bile bana saygı duyuyor. Türk futbolunda yapacak çok şey var.”

Hâlâ eski takımı İnter’i düşünüp düşünmediği sorulan Sneijder, “İnter bana iyi davranmadı, ama bunu sadece bazı yöneticiler için söylüyorum. Kulübü ve taraftarlarını ise çok seviyorum. Umarım bu yıl İtalya ligini kazanırlar.” diye konuştu. İtalyan ligini de değerlendiren Sneijder, söz konusu ülkede artık futbola ayıracak çok fazla para olmadığını ve paranın olmadığı yerde futbolun da olamayacağını ifade etti. Ancak Juventus’un çok kazandığına dikkat çeken Sneijder, Salih Uçan’ın da forma giydiği Roma’nın büyüdüğünü de hatırlattı.

Galatasaray’a saha kapatma cezası

Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın sahasını 1 maç kapattı. Kurul, TFF’nin itirazı üzerine Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) G.Saray’a verdiği 250 bin lira para cezasını, 100 bin lira ve 1 maç seyircisiz oynama şeklinde onadı. Sarı-Kırmızılılar, ligin ikinci haftasında Arena’daki Eskişehirspor müsabakasını taraftarından yoksun oynayacak. Cezaya sert tepki gösteren G.Saray yönetimi ise kararı tanımadıklarını açıkladı.

Sabri ve Eboue, Avrupa’da yok

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi kadrosu belli oldu. Sarı-Kırmızılılar grup aşamasında kullanacağı 25 kişilik oyuncu listesini UEFA’ya bildirdi. G.Saray’ın yeni transferlerinin de bulunduğu Avrupa kadrosunda, A2 takıma gönderilen Eboue ve Sabri yer almadı. Transfer döneminin son günü kadroya katılan Tarık Çamdal, Blerim Dzemaili ve Goran Pandev ile Olcan Adın, Teknik Direktör Prandelli’nin şans vermesi halinde Devler Ligi’nde forma giyebilecek.

ZAMAN
<< Önceki Haber 'Şampiyonlar Ligi'nde hayalimiz yarı final' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER