Trabzonspor'da Hami fırtınası

Sezonun 20. haftasında Akçay'dan boşalan göreve getirilen Hami Mandıralı, takıma adeta bambaşka bir görüntü kazandırdı.

Trabzonspor'da Hami fırtınası

Mustafa Akçay ile sezona başlayan ancak başarılı bir görüntü çizemeyen Trabzonspor'da 20. haftada koltuğu devralan Hami Mandıralı, gösterdiği başarılı görüntüyle Şenol Güneş'i anımsattı.

Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor önündeki 2-2'lik beraberlikle işe başlayan 45 yaşındaki çalıştırıcı, çıktığı 1. lig maçında sadece Fenerbahçe'ye hükmen kaybetti. Bu süreçte 5 galibiyet elde eden bordo-mavililer, 6 da beraberlik alarak Avrupa Ligi iddiasını güçlendirdi. 9. sırada aldığı takımı dördüncülüğe taşıyan Hami Mandıralı, ligin son 8 haftasında da yıldızını iyiden iyiye parlattı. Bordo-mavililer son 8 haftada Spor Toto Süper Lig'de en fazla gol kaydeden takım oldu. 8 haftada 18 gol atan Trabzonspor, 2.25 gol ortalaması tutturarak şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'yi bile geride bıraktı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2009-10 sezonunun 14. haftasında Hugo Broos'tan görevi devralarak takımını Avrupa Ligi'ne sokan Şenol Güneş'i anımsatan Hami Mandıralı, 1993-97 yılları arasında beraber çalıştığı hocasının izinden yürüdü. 20 haftada 1.80'lik puan ortalaması tutturan Güneş'e oldukça yakın bir performans sergileyen Mandıralı, 12 haftada 1.50'lik bir ortalamaya ulaştı.
<< Önceki Haber Trabzonspor'da Hami fırtınası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER