Ünal Aysal: TFF sanki intikam alıyor

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Ünal Aysal: TFF sanki intikam alıyor

Ga­la­ta­sa­ray'da 25 Ekim'de ya­pı­la­cak se­çim­de aday ol­ma­yan ve gö­re­vi­nin son gün­le­ri­ni ge­çi­ren Ünal Ay­sal, dün med­ya or­gan­la­rı­nın spor mü­dür­le­riy­le bir soh­bet top­lan­tı­sı ger­çek­leş­tir­di. Ay­sal Türk Te­le­kom Are­na'da­ki top­lan­tı­da cu­mar­te­si gü­nü ev­le­rin­de oy­na­ya­cak­la­rı Fe­ner­bah­çe der­bi­siy­le il­gi­li çok ko­nu­şu­la­cak söz­ler sarf et­ti.

‘KASIMPAŞA MAÇI ORTADA’

Özel­lik­le ma­çın ha­ke­mi Cü­neyt Ça­kır'ı he­def alan Ay­sal, "Cü­neyt Ça­kır, Ga­la­ta­sa­ray ko­nu­sun­da şa­ibe­li bir ha­kem­dir. Ma­çı sert­leş­ti­re­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Dün­ya Ku­pa­sı'nda maç­ yö­net­miş ola­bi­lir ama ben Tür­ki­ye'de­ki tu­tu­mun­dan bah­se­di­yo­rum. Ka­sım­pa­şa ma­çın­da aley­hi­mi­ze yap­tık­la­rı var. TFF sanki intikam alıyor. Onun bu ma­ça atan­ma­sı göz­da­ğı ver­mek
için­dir" dedi.

Ay­sal, ve­da top­lan­tı­sın­da son dö­nem­de yö­ne­ti­mi­ne ya­pı­lan eleş­ti­ri­le­re ya­nıt ve­rir­ken ve is­ti­fa ge­rek­çe­le­ri­ne de açık­lık ge­tir­di. İş­te Ay­sal'ın açık­la­ma­la­rın­dan sa­tır baş­la­rı:

‘ÇÖZÜM?VE?YANIT?YOK’

"Ga­la­ta­sa­ray son 2 ay­da cid­di sal­dı­rı­la­ra ma­ruz kal­dı. Bü­yük ya­lan­lar üre­til­di. Bi­ze çok iyi bir mi­ras dev­re­dil­di­ği söy­le­ni­yor. Biz dev­ral­dı­ğı­mız­da stat ya­pıl­mış­tı ama 2019-20 se­ne­si­ne ka­dar­ki isim hak­kı satıl­mış ama ge­li­ri har­can­mış­tı. Lo­ca­lar ve for­ma rek­lam­la­rı 2014'e ka­dar sa­tıl­mış ve pa­ra­la­rı yen­miş­ti. Şim­di ba­na 'Kork­tu ka­çı­yor' di­yen­ler olu­yor. Ben kork­sam 2011'de bu tab­lo­da ku­lü­bü devralmaz­dım. Ben so­run­la­rı­mı­zın çö­zü­mü­nü bul­dum ama ya­nıt ala­ma­dı­ğım için gi­di­yo­rum."
 
‘FUTBOLDA KARŞILIK ALDIK’

"Ku­lü­bün 2011 Ma­yıs'ta 2.8 mil­yon TL ser­ma­ye­si var­ken şu an 21.8 mil­yon TL. 81.4 mil­yon do­lar fa­iz öde­dik bu za­man­da. Fut­bo­la yap­tı­ğı­mız ya­tı­rım­larda kar­şı­lı­ğı­nı al­dık. 2011 Ma­yıs'tan 3 se­ne ön­ce­si­ne ka­dar bir ku­pa bi­le yok­tu. Bi­zim dö­ne­mi­miz­de 2 lig, 1 ku­pa 2 de Sü­per Ku­pa ba­şa­rı­mız var. Av­ru­pa'da­ki ba­şa­rı­lar­dan söz et­me­ye ge­rek yok."

‘GECiKMEMiZ 1.5 AY’

"Fut­bol­cu öde­me­le­ri­miz 2011 se­ne­sin­de 6-7-8 ay ge­cik­mey­le öde­nir­ken bu­gün 1.5 ay ge­ri­den ge­li­yor. Fut­bol­cu­la­rı­mız bu ko­nu­da an­la­yış gös­te­ri­yor ve bir ai­le çer­çe­ve­sin­de bu­nu sür­dü­rü­yo­ruz. Bu­gün Av­ru­pa ku­lüp­le­ri­nin se­vi­ye­le­ri­ne çık­mak is­ti­yor­sak bu eko­no­mik ba­şa­rı ile olur."

TARAFSIZ DENETLEME

"Ben 2011 se­ne­sin­de, göreve gel­di­ği­miz za­man ne­yi tes­lim al­dı­ğı­mı­zı gör­mek için bir araş­tır­ma yap­tır­dım. Şim­di de yap­tı­rı­yo­rum. Bir açı­ğı­mız, bir ayı­bı­mız var­sa bu ta­raf­sız ola­rak or­ta­ya çı­ka­cak ve verdiğim ra­kam­la­rın cid­di­ye­ti or­ta­ya ko­na­cak­tır. Ben bu­nun bir su­re­ti­ni di­van baş­ka­nı­mı­za bir su­re­ti­ni de ye­ni baş­ka­na tes­lim ede­ce­ğim."

DEVLET İHALESİNE GİRMEDİM

Ga­la­ta­sa­ray Baş­kın Ünal Ay­sal, yurt dı­şı­na ka­ça­ca­ğı yö­nün­de­ki id­di­ala­ra tep­ki gös­ter­di. Tür­ki­ye'de­ki ya­tı­rım­la­rı­nın Av­ru­pa'da­ki­le­den faz­la ol­du­ğu­nu ifa­de ede­rek "Ne­den ka­çı­yo­rum? Ben ka­çan bir in­san ol­sam 2011'de bu tab­lo­yu al­maz­dım. Bu söy­lem­le­ri an­la­mak­ta zor­luk çek­ti­ği­mi söy­le­me­li­yim. Hiç­bir dev­let iha­le­si­ne gir­me­dim ve or­tak ol­ma­dım. Ak­ra­ba­la­rıy­la da or­tak ol­ma­dım. Ben böy­le bir iliş­ki­nin içi­ne gir­mem" di­ye ko­nuş­tu.

ARIBOĞAN BIRAKIYOR

Türk fut­bo­lu hak­kın­da tes­pit­ler­de de bu­lu­nan Ay­sal "Ül­ke­miz­de en cid­di so­run fut­bo­lun va­sıf­sız ki­şi­le­rin el­le­rin­de ge­ri­le­me­si, ulus­la­ra­ra­sı are­na­dan çe­kil­me teh­li­ke­siy­le kar­şı kar­şı­ya kal­ma­sı­dır. Bu alar­mı bu­gün gö­rev­den ay­rı­lır­ken ben ça­lı­yo­rum. Lüt­fen ak­lı­nız­da tu­tun" yo­ru­mun­da bu­lun­du. Öte yandan Galatasaray CEO’su Lütfi Arıboğan gelecek hafta yapılacak seçim sonrası görevinden ayrılacağını duyurdu.

HER TAKIM YAPARSA EVET

Galatasaray Baş­kanı Ünal Ay­sal bas­ket­bol ta­kı­mın­dan son­ra kü­rek ta­kı­mı­nın da geç­ti­ği­miz gün­ler­de mü­sa­ba­ka­lar­dan çe­kil­me­si­ni yo­rum­la­dı. “Ga­yet mut­lu­yum” ifa­de­si­ni kul­la­na­rak “Ta­kım çek­me­nin bir ge­rek­çe­ye da­yan­ma­sı ge­re­ki­r” di­ye ko­nuş­tu. Bir gazetecinin “Bun­dan son­ra her şüp­he­de ma­ça çık­ma­mak mı la­zı­m” so­ru­su­na ise Aysal “Bü­tün ku­lüp­ler ay­nı­sı­nı ya­par­sa, eve­t” ya­nı­tı­nı ver­di.
<< Önceki Haber Ünal Aysal: TFF sanki intikam alıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER