Ve İspanya yarı finalde

Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği Euro 2008 çeyrek final maçında İspanya, normal süresi 0-0 eşitlikle neticelenen mücadelede penaltı atışları sonucu İtalya'yı 4-2 yenerek yarı finale yükseldi.

Ve İspanya yarı finalde

İspanya yarı finalde Hollanda'yı saf dışı bırakan Rusya ile 26 Haziran'da Ernst Happel Stadı'nda karşılaşacak. Daha önce 22 Haziran tarihinde oynadığı 3 büyük turnuvaya da penaltı atışları sonrasında veda eden İspanya, şanssızlığını bu kez İtalya karşısında yendi.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İspanyollar, daha önce 1986 Dünya Kupası'nda Belçika'ya, Euro 96'da İngiltere'ye ve 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore'ye elenmişti. İspanya'nın 22 Haziran'da oynadığı bir diğer karşılaşma ise 1930 yılında İtalya'ya karşı alınan 3-2'lik galibiyetti. Euro 2008'de fırtına gibi esen İspanya'da teknik direktör Luis Aragones, İtalya karşısında klasik kadrosunu bozmadı. İtalya'da ise teknik direktör Roberto Donadoni, Pirlo ve Gattuso'nun kart cezalısı olması nedeniyle kadro kurmakta oldukça zorlandı. Orta sahada sıkışıp kalan büyük mücadelenin normal ve uzatma süreleri golsüz sona erdi. İki takım da kazanmaktan çok kaybetmeme düşüncesiyle karşılaşmayı penaltılara taşıdı. Penaltılarda İspanya, Villa, Senna, Cazorla ve Fabregas ile gole ulaşırken, Fenerbahçe'nin listesindeki Güiza, Buffon'u geçemedi. İtalya'da ise Grosso ve Camoranesi atışı gole çevirirken, Di Natale ile de Rossi topu Casillas'a teslim etti.
<< Önceki Haber Ve İspanya yarı finalde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER