Yeni Fenerbahçe'nin sırları çözüldü

Ersun Yanal'ın tahtada bıraktığı taktikler, yeni takımın ipuçlarını barındırıyor.

Yeni Fenerbahçe'nin sırları çözüldü

YANAL'IN TAHTASINDAKİ YENİ FENERBAHÇE?

3 yıllık Aykut Kocaman döneminin ardından Fenerbahçe'nin başına geçen Ersun Yanal, yıllardır hayalini kurduğu ekibe iddialı geldi.

"Bu takım şampiyon olacak" diyerek işbaşı yapan teknik adam, Fenerbahçe'nin başında ilk kez Boluspor'a karşı oynanan hazırlık maçında sahaya çıktı.


ÖLÜ TOPLAR CRİSTİAN'DA

Habertürk'ün haberine göre, Fenerbahçe'nin soyunma odasında takımın yeni stratejisiyle ilgili önemli detaylar yer alıyor.

Boluspor maçının ikinci yarısında sahaya çıkacak kadroya göre çizilen taktikler, Cristian Baroni'yi ön plana çıkarıyor. Kocaman döneminin değişmezi olan Brezilyalı, Yanal'ın da gözdesi görünüyor. Cristian köşe atışlarında, frikiklerde ve penaltılarda takımın en önemli ismi olarak ön planda.


RAKİBE KENDİ KORNERİYLE MARKAJ

Rakibin kullanacağı köşe vuruşlarına karşı çizilen taktik ise Fenerbahçe'nin bu yıl uygulayacağı duran top savunması hakkında fikir veriyor. Köşe vuruşlarında "alan savunması" uygulayacak olan Sarı-Lacivertliler, ceza sahasını 6 parçaya bölüyor.

Savunma dörtlüsü, altıpas çizgisinde 4'lü bir hat şeklinde yer alıyor ve kale alanını koruyor. Bu hattın önünde penaltı noktasının her iki yanında konumlandırılan iki oyuncu da (Webo-Selçuk) savunmaya yardımcı oluyor.

ALPER - CRİSTİAN - STOCH ÜÇLÜSÜ

Rakibin köşe atışlarını takım adına bir tehdit haline getiren detay ise ceza alanı önünde gizli. Zira Ersun Yanal'ın diziliminde, Alper ve Cristian gibi topla mesafe kat eden iki isim, 18'in önünde savunmadan sekecek topları almak ve hücuma kalkmakla görevli.

Rakip yarı alana en yakın isim olarak Stoch'un konumlanması da topla ve topsuz çabuk bir "tehdit üçlüsücü" ortaya çıkarıyor. Yani yeni sezonda rakibin köşe atışlarından kazandığı topları en çabuk şekilde hücuma taşıyacak bir Fenerbahçe izleneceği açıkça görünüyor.


<< Önceki Haber Yeni Fenerbahçe'nin sırları çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER