Yıldırım 'Şike yapsak açıkça söylerim'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike yapmadıklarını, yapsalar bunu açıkça söyleyeceklerini belirtti.

Yıldırım 'Şike yapsak açıkça söylerim'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Aziz Yıldırım, ölene kadar suçsuz olduklarını söyleyeceklerinin altını çizdi. Yıldırım, o tarihte Türkiye'de şike ve teşvik priminin suç olmadığını da söyledi.

Yargıtay'ın seçimlerden sonra başsavcı önünde bekleyen kararı uygulamaya koyduğunu belirten Yıldırım "Karar İstanbul Savcılığı'na gönderildi. Kanunda yapılan değişiklikler konusunda hangi mahkemenin bakacağı kesinleşmediği için bu Ankara'ya soruldu. Biz infazın durdurulması ve yeniden adil yargılanmanın yapılmasını istedik. Ankara'dan cevap bekliyoruz.
İkinci bir davamız da Anayasa mahkemesinde devam ediyor. Anayasa mahkemesinin kısa süre içinde bir karar vermesini bekliyoruz" dedi.

3 Temmuz'dan bu yana tüm söylediklerinin gerçekleştiğini iddia eden Yıldırım "Bu bir siyasi davadır, şike davası değildir. Çünkü kanunu bile bizim tapelerimize göre ayarlanmıştır. Aynı hadieseleri 17 ve 25 Aralık'ta Türkiye yaşamıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı yönünde kanunlar çıkarılmıştır. Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK hepsi özel yetkili mahkemelerde yargılanananlar aynı tapelerle suçlanmışlardır. Yargıtay maalesef bunları delil kabul etmiş ve 25 Aralık'tan sonra çıkan kanunu dikkate almayarak bizim suçlu olduğumuza dair karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, Şampiyonlar Ligi'ne gitme umutlarının da sürdüğünü ama şu an kesin gideceğiz diyemediğini belirtti. CAS davası ile ilgil bilgilerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, CAS sonuçları açıklandığında Fenerbahçe yönetim kurulunun gerekeni yapacağını belirtti. 

Ölene kadar suçsuz olduklarını söyleyeceklerinin altını çizen Yıldırım sözlerini "Bunu tarih yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Yapsak bunu açıkça söylerim, korkmam. Çünkü Fenerbahçe'ye hizmet için yapmışımdır. O tarihte şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi" ifadeleriyle tamamladı.

<< Önceki Haber Yıldırım 'Şike yapsak açıkça söylerim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER