Türkiye'nin Romanya maçı analizi ve istatistikleri!

Türkiye, Romanya'ya 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 3. Hafta maçında 0-1 mağlup oldu. İşte maçın analizi ve istatistikleri...

Türkiye'nin Romanya maçı analizi ve istatistikleri!

A Milli Takım En Son 1994 Dünya Kupası Elemelerinde İlk 3 Maçta 3 Puanda Kalmıştı. ( 20 Yıl Önce Sepp Piontek Döneminde ) A Milli Futbol takım 2014 Dünya kupası elemelerinde ilk 3 maçında 1 galibiyet 2 yenilgi alıp sadece 3 puan topladı. A Milli takım en son 1994 Dünya Kupası eleme grubunda ilk 3 maçında 1 galibiyet 2 yenilgi ile 3 puan alabilmiş diğer dönemlerde en az 4 puan toplamıştı. Sepp Piontek döneminde 20 yıl önce sadece San Marino karşısında galip gelen Polonya ve İngiltere karşısında gol atamadan yenilen A Milli takım grubunu da 5.sırada bitirip elenmişti. A Milli takım ayrıca ilk 3 maçta son 20 yılın en az gol attığı dönemini yaşıyor. (3 gol) Romanya En Son 2006 Dünya Kupası Elemelerinde İlk 3 Maçında 3 Galibiyet Almıştı. Romanya, A Milli takımımızın da yer aldığı 2014 Dünya Kupası elemeleri D grubunda ilk 3 maçında 3 galibiyet aldı. Romanya en son 2006 Dünya kupası elemelerinde ilk 3 maçında 3 galibiyet almış ancak grubunu Hollanda ve Çek Cumhuriyeti'nin ardından 3.sırada bitirip elenmişti. Türkiye - Romanya karşılaşmasının dakika dakika maç özeti:

101 Milyon Euro'luk A Milli Takım, 30 Milyon Euro'luk Romanya Karşısında Sahadan Yenik Ayrıldı. Romanya ile sahasında karşılaşan A Milli takım 1-0 mağlup oldu. 14 oyuncunun görev yaptığı A Milli takımın toplam değeri 101 milyon Euro olurken Romanya takımının toplam değeri 30,3 milyon Euro olarak gerçekleşti. En pahalı oyuncuları Orduspor'da forma giyen Stancu olan Romanya takımında yaş ortalaması 27,0 oldu. A Milli takımda ise yaş ortalaması 25,8 olarak gerçekleşti. A Milli Takım Maç Boyunca Kaleye 4 İsabetli Şut Atabildi. ( 3 Tanesi Savunma Oyuncularından ) A Milli takım Romanya karşısında rakip kaleye 10 şut atarken sadece 4 kez isabet sağlayabildi. A Milli takımda kaleyi bulan oyuncular Hasan Ali (2 kez), Semih Kaya ve Arda Turan oldu. A Milli takımda ilginç olan kaleye atılan 4 isabetli şutun 3 tanesinin defans oyuncularında gelmesi oldu. A Milli Takım, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 2.Kez Mağlup Oldu. A Milli takımımız, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 12.maçını oynadı. A Milli takım bu 12 maçta 2.kez yenildi. Şükrü Saraçoğlu stadında en son 2006 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna karşısında 3-0 kaybeden A Milli takım 6 yıl sonra kaybetti. A Milli takım Şükrü Saraçoğlu stadında Romanya maçına kadar oynadığı son 4 maçta 4 galibiyet almıştı. A Milli Takım Abdullah Avcı Döneminde 10 Maç Yaptı, Hiç Berabere Kalmadı. ( 5 Galibiyet 5 Yenilgi) A Milli futbol takımımız Abdullah Avcı döneminde 7 özel 3 resmi toplamda 10 karşılaşmaya çıktı. A Milli takım bu 10 maçta 5 galibiyet 5 yenilgi alırken hiç berabere kalmadı. A Milli takım bu 10 maçta 16 gol atarken kalesinde 12 gol gördü. 16 golün 3 tanesini Burak Yılmaz ve Umut Bulut, 2 tanesini Selçuk İnan ve Ömer Toprak, 1'er tanesini Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Mustafa Pektemek, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Pepe kendi kalesine kaydetti. Abdullah Avcı, 9 maçta 33 futbolcuya şans verirken en çok oynayan isim 688 dakika ile Ömer Toprak oldu. Ayrıca Arda Turan 9 maçın tamamında görev yapan tek oyuncu oldu. Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli takım 9 maçın sadece 2 tanesini ülkemizde (Bursa ve İstanbul'da) oynarken 1 kez galip geldi. A Milli Takım Romanya Karşısında 13.Kez Yenildi. A Milli Futbol takımı tarihinde en çok maç yaptığı rakibine 13.kez kaybetti. Romanya ile oynanan 24 maçta 4 kez A Milli takım, 13 kez Romanya kazanırken 7 maç berabere bitti. A Milli takım 22 gol atarken kalesinde 47 gol gördü. 24 maçın 15 tanesi hazırlık maçı, 5 tanesi Dünya Kupası elemelerinde, 2 tanesi Avrupa Şampiyonası elemelerinde, 2 tanesi de Balkan Kupası maçlarında oynandı. Emre Çolak İlk Kez A Milli Takım Forması Giydi. Emre Çolak A Milli takım formasıyla ilk maçına Romanya karşısında çıktı. 1991 doğumlu Emre Çolak 69.dakika oyuna dahil olurken 24 kez topla buluştu 5 orta yaptı sadece 1 tanesinde isabet sağladı, kaleye şut atmadı.
<< Önceki Haber Türkiye'nin Romanya maçı analizi ve istatistikleri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER