"Stat 10 Nisan'da protokol, 11 Nisan'da da Bursaspor maçı için açılacak"


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın 10 Nisan 2016 Pazar günü protokol açılışı, 11 Nisan 2016 Pazartesi günü ise Bursaspor ile oynayacakları ilk maç ile taraftarlarına kapılarını açacağını söyledi.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyunun merakla beklediği tarihi açıklayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stadın açılış tarihlerini açıkladı ve statla ilgili bilgiler verdi. Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün de katıldığı toplantıda inşaatında sona gelindiğini söyleyen başkan Orman, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın stat yapımı için alınan izinlerde çok emeği oldu. Onun o iradesi olmasaydı 1 senede bu stadı bitiremezdik. Biz de onun bu desteğiyle birlikte Türkiye'ye çok önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum. Vodafone ile de bir sponsorluk anlaşması yaptık. Bu anlaşmanın ötesinde güzel bir birliktelik oldu. Artık stadımız inşasının sonlarına geldik, büyük mücadele ettik. Çok zorluklarla uğraştık. Bu stadın 147 locası var ve hepsi satıldı. Stat zor bir lokasyon. Şu an çimin olduğu zemin deniz seviyesinin altında. -4 derece suyun altında maç oynayacağız.

Bu statla 350 Milyon TL masrafımız oldu. Toplamda ise 400 Milyon TL'ye varan harcamamız oldu diyebiliriz. Sadece güvenliğe 20 Milyon TL harcama yaptık. Bu statta görme engelli taraftarlarımızın da maçı takip edebileceği ortamlar sağladık. Çimler hibritleme uygulaması olduktan sonra ömür boyu burada kalacak. Bu zemine 2 milyon adet hibritleme yapılacak. Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı terör olaylarından dolayı taraftarlarımızla yapacağımız açılışı daha sonralara bıraktık. İlk açılışımızı devlet protokolü ve kulübümüzün Divan Kurulu üyeleriyle birlikte yapacağız. Sonra da ilk maçımızı yapacağız. İlk açılış tarihimiz resmi olarak 10 Nisan 2016 Pazar, maç açılışımız ise 11 Nisan 2016 Pazartesi günü oynayacağımız Bursaspor maçıyla olacak." dedi.

ÖĞÜT: BURASI SADECE İSTANBUL'UN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN MERKEZİ

Vodafone CEO'su Gökhan Öğüt ise stadın konumundan bahsederek, "Burası sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin merkezi. Bu mimari estetik olmasının yanı sıra çevreci de bir yapı. Eşsiz bir eser ve çok amaçlı bir şehir kompleksi." dedi.

Vodafone Arena'nın tüm dünyadan gelen uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan bir arena olacağını da belirten Gökhan Öğüt, "Burada ayrıca restoranlar, kafeler de olacak. Bu stat Türkiye'nin ilk akıllı stadı. Hatta Avrupa'da da bir ilk olan stat. 50 Bin kişinin aynı anda sorunsuzca bağlanabileceği wi-fi hattı kuruldu. Taraftarlar için bir uygulama yapıldı. Bununla maç sabahından itibaren çeşitli aktiviteler olacak. İşte bu nedenlerle bu stat eşsiz ve gurur duyuyoruz. Bu 2.5 yıllık maraton çok özel bir maraton oldu." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Stat 10 Nisan'da protokol, 11 Nisan'da da Bursaspor maçı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER