Tabutuna bıraktı

Şehit Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesinde amcası Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine tabanca kurşunu bıraktı. Şehit Süleyman Kul'un cenazesinde babasının sürekli ağlaması herkesi duygulandırdı.

Şehit Mevlüt Çetinkaya son yolculuğuna uğurlandı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende oğlunun tabutuna sarılıp fotoğrafını öpen annesi Emine Çetinkaya, "Kuzum Mevlüdüm sana doyamadım" diyerek ağıt yakarken, amcası Yılmaz Çetinkaya ise Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine tabanca kurşunu bıraktı, almak isteyen askerlere de engel oldu.


Törene asker parkasıyla katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Erdoğan Çetinkaya, oğlunun tabutunun başında bir süre dua etti. Şehidin annesi Emine Çetinkaya ve kardeşleri ise tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit annesi Emine Çetinkaya, askerlere sarılarak tabutun açılması için uzun süre yalvardı. Şehit annesinin isteğine karşılık bir komutan "Açtık mı toparlayamayız" şeklinde yanıt verdi.


Şehidin askerlikten emekli Yılmaz Çetinkaya, namaz öncesinde geldiği yeğeninin tabutunun başına 1 tabanca kurşunu bıraktı. Amca Yılmaz Çetinkaya, tabutun üzerindeki kurşunu almak isteyen askerlere engel olarak "Dursun dursun, defin olana kadar dursun. Defin sonrası o mermiyi geri istiyorum. Define kadar dursun" dedi. Bunun üzerine kurşun namaz sonrasına kadar tabutun başında kaldı.

Çetinkaya ailesinin 2'si kız 4 çocuğundan üçüncü çocuğu ve bekar olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 1 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

3 HAFTA SONRA ŞEHİT OLDU



MARDİN’in Nusaybin İlçesi'nde PKK’lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Kul'un cenazesi memleketi Giresun’un Yağlıdere İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul, 3 hafta önce şehit düşen aynı timde görev yaptığı Giresunlu Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin Eynesil İlçesi'ndeki cenaze törenine katılmış, tören boyunca fotoğrafını taşıdığı arkadaşı için gözyaşı dökmüştü.



Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde baba Mehmet, anne Fatma, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Taziyeleri kabul eden Mehmet Kul’un sürekli ağlaması herkesi duygulandırdı. Tören alanında nöbet tutarken baygınlık geçiren bir askere de ambulansta müdahale edildi.



Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul, Nisan ayının ilk günlerinde yine Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen aynı timde görev yaptığı Giresunlu Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin Eynesil İlçesi'ndeki cenaze törenine katılmış, tören boyunca fotoğrafını taşıdığı arkadaşı için gözyaşı dökmüştü, şehit annesi Fatma Kul'a sarılıp, başsağlığı dilemişti.




Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER