Tacizler yüzünden göçmenlerin işleyebileceği suçlara çifte takip geliyor


Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Köln'deki taciz olaylarından sonra göçmenlerin suç işleme eğilimi ile ilgili olarak ayrıntılı bir rapor hazırlamayı planlıyor. "Suç işleme eğilimi ve göç problemi' başlığını taşıyan raporda göçmenlere karşı girişilen suçlara da yer verilecek.

Welt gazetesinin haberine göre bakan bu özel raporu '2015 Polis Suç İstatistiği'ne paralel olarak tanıtacak. Federal Suç Dairesi (BKA) ise göç ile Almanya'da kadınların cinsel tacize uğraması arasında bir bağ olup olmadığını araştırıyor.

BKA başkanı Holger Münch'e göre kadınlara karşı işlenen cinsel suçların sıklaşması yeni bir durum. Dairenin kayıtlarına göre de mülteci yurtlarındaki suçların sayısı artmış. Münch, "Oralarda haftalar, hatta aylardan beri birçok insan çok küçük ortamlarda yaşıyor. Suça teşvik eden şartlara sahip olan bu ortamlarda genç erkekler de var." dedi. Bununla birlikte Münch, vaka sayısının az olduğunu da ekledi.

BKA başkanına göre suç oranı mültecilerin sayısının artmasına göre değişmiyor. Asıl belirleyici olanın mültecilerin geldiği ülkeler olduğuna dikkat çeken Münch, özellikle Balkan ülkelerinden ve Kuzey Afrika'dan gelenlerin göze çarptığını, Suriye ve Irak'tan gelenlerde ise rakamların çok düşük olduğunu dile getirdi. Mülteci yurtlarında işlenen suçların yarısı ise adam yaralama gibi fiziki şiddet içeren suçlar.

BİRLİK PARTİLERİ KUZEY AFRİKALILARI HIZLICA SINIR DIŞI ETMEK İSTİYOR

Bu arada Birlik partileri (CDU/CSU) Cezayir ve Fas gibi Kuzey Afrika ülkelerinden gelen mültecilerin gelecekte daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini istiyor. Politikacılar bu mültecilerin güvenli ülkelerden gelen insanlar statüsünde görülmesini istiyor ve sınır dışı eden kuruluşların da özel bir statüye sahip olmasını istiyor. Welt gazetesine göre Başbakan Angela Merkel (CDU) ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer (CSU) bu konuda anlaştı. Ancak bunun için Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) ve Eyalet Temsilciler Meclisi'nde de (Bundesrat) Yeşiller'in de idaresinde yer aldığı en az bir eyaletin onayı gerekiyor.

Mültecileri sınır dışı eden kuruluşlara özel statü verilmesi ise Balkan ülkelerinden gelen mültecilerde uygulanıyor ve bu sayede bu ülkelerden göç neredeyse bitirilmiş durumda. Aynısını Kuzey Afrika ülkeleri için uygulamak ise kolay görünmüyor. Muhafazakar partiler bu yüzden en azında Fas ve Tunuslu olup Almanya'da kalmak için bir nedeni olmayanları hızlıca geri göndermek istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Tacizler yüzünden göçmenlerin işleyebileceği suçlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER