Taffarel: İşler yolunda gitmedi ve iyi bir sonuçla ayrılamadık


Galatasaray Teknik Sorumlusu Claudio Taffarel, ligin 11. haftasında Çaykur Rizespor mağlubiyeti ve Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılış sürecini 'kriz zamanı' olarak niteledi. Tafferel, "En azından bu kriz zamanını iyi atlatabilmek için iyi bir sonuç almak istiyorduk. İşler yolunda gitmedi ve iyi bir sonuçla ayrılamadık." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 12. haftasında Antalyaspor'la 3 - 3 berabere kalan Galatasaray'da teknik sorumlu Claudio Taffarel, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Öne geçen bir Galatasaray var, ondan sonra anlamsız bir panik havasına giren bir Galatasaray var. Büyük takımsınız, kendi sahanızda kendi taraftarınız önünde oynuyorsunuz, tabii ki bu panik havasına girmemeniz gerekiyor. Orayı iyi idare etmeniz gerekiyor. Hamza hocamızın gidişine bağlamamak gerekiyor. Çünkü bu sadece bugün yaşanmış bir problem değil. Daha önceden gelen bir problem. Defansif anlamda çok iyi oynayamıyoruz ne yazık ki. Bu bir anda bugün olmadı. Daha önce de anlamsız goller yediğimiz birçok maç oldu. Kesinlikle bizim bu defansif anlamda takımı daha iyi hale nasıl getirebiliriz, bunu konuşmamız gerekiyor. Defans sonuçta takım halinde yapılan bir şey. Bu mantaliteyi daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. Galatasaray gibi büyük bir camia bu şekilde panik yapıp kendi taraftarı önünde ne olursa olsun 3 gol yememesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Taffarel, Hamza Hamzaoğlu'nun ayrılışıyla ilgili bir soruya ise "Hamza hocamızın vedasını yorumlamak bize düşmez. Hamza hoca, nasıl bu kulübün bir çalışanıysa biz de bir çalışanıyız. Kesinlikle başkanımızın, yönetimimizin aldığı kararı sorgulamak anlamsız olur, bize de düşmez. Vedasında zaten bu tip bir konuşma geçmedi. Futbolcularla ve bizlerle vedalaştı. Çok sevilen bir ekibe sahipti. Tabii ki üzüldük. Galatasaray için kim hizmet veriyorsa, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Bu futbolcu da olabilir hoca da olabilir yardımcı da olabilir belli bir zaman görev yaparsınız ondan sonra bu tip kararlar alınıyor ne yazık ki." cevabını verdi.

Bugün daha iyi oynamak istediklerini de sözlerine ekleyen Taffarel, konuşmasını şöyle tamamladı: "İyi bir sonuç almak istiyorduk; çünkü biraz kriz zamanı gibi gözüküyor. En azından bu kriz zamanını iyi atlatabilmek için iyi bir sonuç almak istiyorduk ne yazık ki işler yolunda gitmedi ve iyi bir sonuçla ayrılamadık." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER