Tarihimizin en büyük terör saldırısı

Başkent Ankara dün Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısına sahne oldu. 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi' sloganıyla düzenlenen miting öncesi art arda iki bomba patlatıldı. 95 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıda 48'i ağır 246 kişi yaralandı

Tarihimizin en büyük terör saldırısı

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ta­ra­fın­dan çağ­rı­sı ya­pı­lan "Emek, Ba­rış ve De­mok­ra­si Mi­tin­gi" dün öğ­le sa­at­le­rin­de Sıh­hi­ye mey­da­nın­da ya­pı­la­cak­tı. Tür­ki­ye'nin fark­lı il­le­rin­den bin­ler­ce ki­şi, "Sa­va­şa İnat, Ba­rış He­men Şim­di" slo­ga­nıy­la ya­pı­lan mi­ting için sa­bah sa­at­le­rin­den iti­ba­ren top­lan­ma ye­ri olan An­ka­ra Tren Ga­rı önün­de bir ara­ya gel­di. Top­lan­ma ye­rin­de sa­at 10.04'te bir­kaç sa­ni­ye aray­la 2 ay­rı pat­la­ma mey­da­na gel­di. Or­ta­lı­ğın sa­vaş ala­nı­na dön­dü­ğü çif­te sal­dı­rı­da 95 ki­şi ya­şa­mı­nı yi­tir­di. 48'i ağır 246 ki­şinin ya­ra­lan­dı­ğı pat­la­ma­nın ne şe­kil­de ol­du­ğu he­nüz net­leş­mez­ken, can­lı bom­ba iddası üze­rin­de du­ru­lu­yor.

52 KİŞİNİN İSMİ BELLİ OLDU

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlama sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiği, 48'i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişinin de hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 52 kişinin de isimleri verildi.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir. Bu çerçevede; Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız: 'Abdülkadir Uyan, Metin Kürklü, Gökhan Akman, Orhan Işıktaş, Yılmaz Elmascan, Gökmen Dalmaç, Elif Kanlıoğlu, Hakan Dursun Akalın, Ersin Adsız, Ayşe Deniz, Fatma Esen, Gülbahar Aydeniz, Eren Akın, Canberk Bakış, Nizamettin Bağcı, Kasım Otur, Başak Sidar Çevik, Resul Yanar, Mehmet Ali Kılıç, Tekin Arslan, Sezen Vurmaz, Dilaver Kaharman, Umut Tan, Dilan Sarıkaya, Ali Kitapçı, İsmail Kızılçay, Muhammet Demir, Korkmaz Tetik, Onur Tan, Osman Erbasan, Emine Ercan, Vedat Erkan, Seyhan Yaylagül, Vahdettin Özgan, Selim Örs, Ali Deniz Uzatmaz, Firdevs Tat Dalmaç, Vedat Erkan, Günay Doğan, Berna Koç, Meryem Bulut, Binali Korkmaz, Feyyaz Deniz, Mehmet Zakir Karabulut, Dicle Deli, Leyla Çiçek, Ebru Mavi, Ziya Saygın, Metin Peşman, Mesut Mak, Hacı Kıvrak, Gözde Arslan.'

İşte patlama anı! | Samanyolu Haber
CE­SET PAR­ÇA­LA­RI DOL­DU


Pat­la­ma­lar son­ra­sı alan­da tam an­la­mıy­la pa­nik ve iz­di­ham ya­şa­nır­ken, bü­tün alan, cad­de­ler, köp­rü alt­la­rı par­ça­lan­mış ce­set­ler­le dol­du. Çev­re­de­ki bi­na­lar­da ha­sar olu­şur­ken, ya­kın­la­rı­nın ve ar­ka­daş­la­rı­nın ce­set­le­ri­ni gö­ren­ler si­nir kri­zi ge­çir­di. Am­bu­lans­lar olay ye­ri­ne geç ge­lir­ken va­tan­daş­lar ken­di im­kan­la­rıy­la ya­ra­lı­la­ra mü­da­ha­le et­ti. Pan­kart­la­rın içi­ne ko­nu­la­rak ta­şı­nan ya­ra­lı­lar özel araç­lar­la has­ta­ne­le­re gö­tü­rül­dü.

TE­LE­FON­LAR KE­SİL­Dİ

Pat­la­ma­la­rın ar­dın­dan te­le­fon­lar ve in­ter­net ke­sil­di. İle­ti­şi­min ke­sil­me­si va­tan­daş­la­rın bir­bir­le­ri­ne ulaş­ma­sı­nı en­gel­le­di, pa­nik ve tep­ki art­tı. İn­san­lar alan­da ya­kın­la­rı­nı is­mi­ni ba­ğı­ra­rak ara­dı. Va­tan­daş­lar alan­da­ki po­li­se “Pat­la­ma­dan ön­ce gü­ven­lik ön­le­mi al­say­dı­nı­z” di­ye tep­ki gös­ter­di. Alan­da “Ka­til Er­do­ğa­n” slo­gan­la­rı atıl­dı.

Va­tan­daş­lar bir yan­dan ağ­lar­ken bir yan­dan el ele tu­tu­şup ya­kın­la­rı­nın ve ce­set­le­ri­nin ba­şın­da nö­bet tut­tu. Ce­set­le­rin üze­ri par­ti bay­rak­la­rı ve pan­kart­lar­la ör­tül­dü. Am­bu­lans­lar ye­ter­siz ka­lın­ca, ce­set­ler sa­at­ler­ce yer­ler­de bek­le­di. Pat­la­ma­nın ar­dın­dan dü­zen­le­yi­ci ko­mi­te mi­tin­gin ip­tal ol­du­ğu­nu ve her­ke­sin ken­di gü­ven­li­ği­ni ala­rak mem­le­ket­le­ri­ne dön­me­si­ni is­te­dik­le­ri­ni açık­la­dı.

GAZ­LI MÜ­DA­HA­LE

Sağ­lık ekip­le­ri bek­le­nir­ken ala­na çe­vik kuv­vet ekip­le­rin gir­me­si ger­gin­li­ğe ne­den ol­du. Po­lis, tep­ki gös­te­ren va­tan­daş­la­ra gaz ve taz­yik­li suy­la mü­da­ha­le et­ti. Ala­na sı­kı­lan su ne­de­niy­le de­lil­ler za­rar gör­dü. Za­man za­man ha­va­ya ateş açan po­lis ba­zı ki­şi­le­ri gö­zal­tı­na al­dı.

ÖZGÜR BASIN YÜRÜYÜŞÜ OLACAKTI


Barış mitinginde, aynı zamanda “özgür basın” yürüyüşü de gerçekleşecekti. Türkiye Gazeteciler Sendikasının da katılımcısı olduğu mitinge, 29 gazeteci platform ve bileşeni de destek veriyordu. Mitinge katılan gazeteciler, son dönem basına yönelik uygulamaları “özgür bir ülke için özgür basın” pankartı altında protesto edecekti. Patlamanın yakınında bulunan gazetecilerden yaralanan olmadı. İlk şokun ardından gazeteciler görev için alana dağıldı.


Patlama yerinde Bakanlara protesto | Samanyolu Haber PATLAMA YERİNDE BAKANLARA PROTESTO

95 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, inceleme yapmak üzere bölgeye gitti. Yoğun güvenlik önlemleriyle ve polis çemberinde olay yerine gelen bakanlar, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Tepkilerden dolayı alana giremeyen bakanlar yuhalandı. Bakanlarlara pet şişe fırlatan vatandaşlar "Katil AKP" ve "Katil Erdoğan” sloganları attı. 5 dakika bile bölgede kalamayan bakanlar protestolar nedeniyle alanı terk etti.

TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TERÖR SALDIRISI

Ankara Strateji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan, Ankara’daki saldırı için “Tarihimizin en büyük terör saldırısı” dedi. 2003’te HSBC ve İngiliz Konsolosluğu saldırılarında 30, yine 2003 yılında Sinagog saldırılarında 30, 2008’de İstanbul Güngören'deki bombalı saldırıda 18, 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 ve Temmuz 2015’te Suruç’ta yaşanan patlamada 33 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Görgü tanığı Ankara'daki korku dolu o anları anlattı | Samanyolu Haber
EK ADLİ TIP MERKEZİ KURULDU

Patlamada yaralananlar, Dışkapı, Numune, Gazi, İbn-i Sina, Hacettepe, Mustafa Kemal Atatürk hastanelerine kaldırıldı. Durumu ağır olan hastalar için Gülhane Tıp Akademisi'nde görevli doktorların da göreve çağırıldığı öğrenildi. Cenazelerin kaldırıldığı Ankara Adli Tıp cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ek adli tıp merkezi oluşturuldu. Otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan takviye doktor getirildi. Cesetlere kimlik tespiti için DNA testi yapılmaya başlandı. BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Tarihimizin en büyük terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER