Tarık El-Vezir: Frankfurt, finans sektörünün teknoloji merkezi olmalı


Başta Almanya olmak üzere Avrupa finans sektörünün önde gelen uzmanları, Frankfurt şehrinde bir araya geldiği 18. Euro Finans Haftası'nın dördüncü gününde, teknolojinin finans sektörü üzerindeki etkisini masaya yatırdı.

Fintech (Finans Teknolojisi) konulu günün açılışını ise Hessen Eyaleti Ekonomi Bakanı Tarık El-Vezir gerçekleştirdi. El-Vezir, yaptığı açılış konuşmasında Frankfurt'un, Almanya'da büyüyen finans sektörünün merkezi olması gerektiğini vurguladı. Yapılan araştırmaların, bağımsız finans hizmetleri sunan internet şirketlerinin potansiyelini ortaya koyduğuna işaret eden El-Vezir, "Biz finans sektöründeki teknoloji şirketlerinin potansiyelini geliştirmek istiyoruz. Bunun için Frankfurt şehri en iyi koşullara sahip." dedi.

Frankfurt'tun uluslararası bankacılık merkezi, araştırma ağırlıklı üniversiteler ve yenilikçi bilişim şirketlerinden oluşan eşsiz kombinasyonu kendisinde barındırdığını dile getiren El-Vezir, "Burada talep ve arz yoğun olarak bulunuyor. En önemli görevimiz ise yeni girişimcileri cesaretlendirmek ve teşvik etmektir." dedi.

DİJİTALLEŞME ALIŞILMIŞ İŞ MODELLERİNE MEYDAN OKUYOR

"Biz banka, birlik ve diğer finans aktörleri ile en iyi yer koşullarını oluşturmak için sürekli diyalog içindeyiz." diye devam eden ekonomi bakanı, ekonomideki dijitalleşmenin artması, söz konusu alışılmış iş modellerine meydan okuduğunu söyledi. Her gün insanların çalışmasıyla, yaşamasıyla ve düşünmesiyle yeni tekonolojilerin sürekli olarak devrim geçirdiğini belirten El-Vezir, "Finans sektörü bunun dışında kalamaz. Hessen Eyalet Hükümeti, tüm toplumun kullanmasını sağlamak için, dijitalleşmede aktif rol almak istiyor." ifadelerini kullandı.

İlk defa Fintech üzerine yapılan konferansın diğer oturumlarında ise 'Banka ve Fintech şirketlerinin işbirliği', 'Frankfurt/Rhein-Main Bölgesi'nin Fintech merkezi olması için gereken şartlar', 'Fintech dünyasındaki yasal sıkıntılar' gibi farklı konular ele alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Tarık El-Vezir: Frankfurt, finans sektörünün teknoloji... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER