Tasarım ödülleri sahiplerini buldu


Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'na katılan tasarımcılar ödüllerini aldı.

Dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacak tasarımcılara ve tasarımcı adaylara kendilerini ifade etme şansı verilmesini amaçlayan yarışmanın ödül töreni Adana Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Adana Sanayi Odası ve Akdeniz Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, tasarım ve inovasyonun sektör için büyük önem taşıdığını, bu yönde atılacak her adımın başta 2023 hedefleri olmak üzere sektörü hak ettiği seviyeye taşıyacağını söyledi. Kıvanç, "Ekonomi Bakanlığı'nın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle dokuma kumaş üretiminde genç adaylara ve tasarımcılara fırsatlar yaratarak yeteneklerini hayata geçirebilmelerine, bu alanda ilerleyebilmelerine imkan sağlamak üzere düzenlediğimiz tasarım yarışması, kuşkusuz öncelikle gençlerimizin, bunun geri dönüşü olarak da sektörümüzün gelecek yıllarda daha sağlam adımlarla yol almasında atılmış önemli bir adımdır." şeklinde konuştu.

Tekstil tasarımı alanında ilerlemek isteyen genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına fırsat veren yarışmanın ödül töreninde 13 tasarımcı iki kategoride ödül için yarıştı. Yarışmacılara ait ürünler, ünlü modacı Gamze Saraçoğlu'nun yarışmaya özel oluşturduğu koleksiyon ile davetlilerin beğenisine sunuldu. Yarışma kapsamında dereceye giren tasarımcılara para ödüllerinin yanı sıra, yurtdışında eğitim imkanı sunulacak, tüm finalistler ise Uluslararası Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı'na katılma şansına sahip olacak. Yarışmanın ödül törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile değişik fakültelerin tekstille ilgili dekanları ve öğretim üyeleri de katıldı. Yarışmada, metamorfoz ve tarantula isimli çalışmalar birinci oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Tasarım ödülleri sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER